Hlavní obsah

Plzeňští MW Motors nejdřív vyrobili elektrický teréňák, teď se pustili do obytného přívěsu. WD Camper vypadá skvěle a ani není drahý

Foto: MW Motors

Nejdřív Luka EV, pak Spartan, nyní Ward Camper 01.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeňskou automobilku MW Motors budete znát díky jejich retro kupé Luka EV nebo off-roadu MWM Spartan, nicméně nyní se výrobce vytasil s praktickým obytným přívěsem WD Camper 01 pro dva dospělé. Jeho vývoj trval rok a představuje se v celé své kráse.

Článek

Když už postavili silničníterénní elektromobil, tak proč by se nemohli pustit do něčeho tak populárního, jako jsou obytné přívěsy. Plzeňská automobilka MW Motors tak po roce vývoje ukázala svůj první obytňák, který pojmenovala WD Camper 01.

Foto: MW Motors

Přípojný přívěs váží necelých 700 kg.

S celkovými rozměry 4315 × 2050 × 2130 mm už jde o střední minikaravan, který se prodává v pěti standardních barevných variacích – bílé, šedé, černé, zelené a bílo-žluté. Pro individualisty pak mají v MW Motors připravený bohatý vzorník laků na přání, kde jsou další desítky možností.

Základní odpružení je torzní, ovšem pro kempování nechybí stabilizační nohy. Vnějšek lze ozdobit rolovací pergolou, případně nosičem kol, střešním boxem, solárními panely nebo klidně rezervním kolem. A co střešní nosič a střešní stan? Jasná věc, může být.

Foto: MW Motors

Uvnitř na vás čeká lůžko 200 × 150 cm.

Uvnitř na vás čeká latexová matrace o rozměrech 200 × 150 cm a další bohatá základní výbava. Ta čítá ještě dva polštáře, 50litrovou lednici, skládací umyvadlo, 80litrovou nádrž na vodu, vodní pumpu, ohřívač vody, 12V 100Ah baterii, nabíječku 350 W, sluneční clonu, sprchový set, kuchyňský set, chemický záchod a ukládací box.

Foto: MW Motors

Kuchyňský set je součástí základní výbavy.

Úložných prostor WD Camper 01 nabídne dohromady cirka 1000 litrů, což nemá ani kdejaké auto. Díky pohotovostní hmotnosti přípojného vozidla činící 682 kg nebude mít s jeho tažením problém ani obyčejné auto, plus vám k řízení postačí pouze řidičák skupiny B.

Pokud není karavan skladem, čeká se na něj šest měsíců. Záruka poté trvá dva roky a naživo si jej můžete prohlédnout v showroomu MW Motors ve Starém Plzenci. Základní cena činí 15 000 EUR bez DPH, což při přepočtu na koruny a přidání 21% daně dělá necelých 430 000 Kč.

Reklama

Související témata:
Načítám