Hlavní obsah

Tahle unavená dodávka klame tělem. Pod zašlým zevnějškem se ukrývá luxusně vybavený obytňák

Foto: Sharrieff Fareed

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve světě aut můžeme často narazit na termín „sleeper“. Označuje se jím vůz, který klame tělem - pod nenápadnou nebo trochu „unavenou“ karoserií ukrývá vyspělou technikou a výkonný motor. Co kdybychom ale slovo „sleeper“ přenesli mezi obytňáky?

Článek

Pak by se skvěle hodil k jednoslovnému popisu obytné dodávky, kterou nedávno postavil Američan Sharrieff Fareed. Kdybyste tuto bílou „věc“, jež evidentně už něco zažila, viděli zaparkovanou na ulici, určitě by vás nenapadlo, že uvnitř ukrývá až luxusní obytný prostor.

Freightliner Sprinter, což je dodávka v našich končinách známá jako Mercedes-Benz Sprinter, z roku 2004 totiž vypadá naprosto tuctově - třeba jako stroj nějakého řemeslníka.

A určitě má za sebou náročnou službu, což prozrazují fotografie stavu, v jakém Sharrieff dodávku koupil. Na odometru také měla více než 229 tisíc mil, tedy přes 360 tisíc kilometrů.

Šikovný Američan v ní přesto viděl potenciál a rozhodl se ji přestavět na bohatě vybavené obytné vozidlo. Konverze ho přitom údajně stála méně než 10 tisíc dolarů, vešla se tedy pod 230 tisíc korun. Vnitřek přesto působí docela luxusně.

Sharrieff si dal údajně záležet na izolaci a ventilaci, na střeše jsou solární panely, nechybí topení a zajímavostí je také kamerový systém monitorující okolí dodávky. Nábytek je samozřejmě vytvořen na míru, aby přesně pasoval, jak má.

V autě se nachází kuchyňský kout s dřezem a tekoucí vodou, dvouhořákovým vařičem, chladničkou a chytře vymyšlenou pracovní plochou.

V další části vozu se za posuvnými dveřmi schovává malý sprchový kout s toaletou, zadní část dodávky pak patří prostoru pro zábavu a spánek.

Spát se dá na rohové pohovce, pokud by ale nocležníkovi připadala úzká, stačí přes ni překlopit z boku vnitřku velkou matraci. Hezkým nápadem je televize připevněná na výsuvném mechanismu. Standardně je schovaná v kusu nábytku, „přivolat“ ji lze ovladačem.

Reklama

Načítám