Hlavní obsah

Škoda Octavia z roku 2012 údajně jezdila jen na servis a STK. Teď je s neuvěřitelně nízkým nájezdem na prodej

Foto: Bazoš.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čas od času v české inzerci ojetých automobilů na prodej narazíme na těžko uvěřitelné rarity. Jako třeba na Škodu Octavia Combi druhé generace, která údajně od roku 2012 najezdila pouhých 867 kilometrů!

Článek

A to je opravdu mimořádné nízké číslo, tak dietní porci kilometrů bychom očekávali možná u nějakého exotického, vzácného a drahého superauta, z něhož si majitel udělal ozdobu své sbírky (třeba i s investičním potenciálem), nebo například u muzejního exponátu.

V případě více než deset let staré Octavie Combi nás ale 867 kilometrů vyloženě překvapilo. Jde navíc o - bez urážky - vcelku nezajímavé provedení: vůz vyrobený v červnu roku 2012 pohání atmosféricky plněný 1,6litrový zážehový čtyřválec MPI, který poskytuje maximální výkon 75 kW (102 k) v 5 600 otáčkách za minutu a nejvyšší točivý moment 148 Nm v 3 800 ot./min.

Motor doplňuje pětistupňová manuální převodovka. Vůz by měl z klidu na stovku akcelerovat za nepříliš oslnivých 12,3 sekundy a rozjet se maximálně na 190 km/h.

Výbava podle prodejce zahrnuje například zadní parkovací senzory, centrální zamykání s dálkovým ovládáním nebo originální rádio Blues s přehrávačem CD. Kombík má český původ.

Prodejce dále tvrdí, že vozidlo je po celou dobu garážované a že jezdilo jen na servisní prohlídky a STK. Současný majitel by měl být v pořadí druhý, auto se k němu dostalo z pozůstalosti.

A cena? V podstatě nejetá Škoda Octavia Combi druhé generace je k mání na inzertním portálu Bazoš.cz za 360 tisíc korun.

Načítám