Hlavní obsah

Na prodej je jedničková Octavia s nezvykle nízkým nájezdem. A ve zvláštní motorizaci

Foto: Mobile.de

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Octavií první generace najdete v inzerci spoustu. Většinou jde ale o auta hojně používaná a hodně ojetá. Proto nás zaujal jeden zachovalý kousek, který jsme našli na prodej v Německu.

Článek

Na známém inzertním portálu Mobile.de jsme narazili na „jedničkovou“ Škodu Octavia z roku 2000, která za více než 23 let svého dosavadního života najezdila méně než 40 tisíc kilometrů.

Prodejce v nabídce uvádí číslo 36 950, taková porce kilometrů je na Octavii první generaci opravdu nezvykle nízká.

Stříbrný liftback by aktuálně měl být u třetího majitele, který v inzerátu vyzdvihuje, že předchozí vlastníci byli pokročilejšího věku. A tvrdí také, že vůz v posledních letech jezdil většinou delší trasy a že o něj bylo vždy dobře servisně postaráno.

Asi vás nepřekvapí, že prodejce slibuje dobrý stav exteriéru i interiéru. Pravda je, že minimálně na fotografiích škodovka vážně vypadá zachovale, přestože zejména v kabině vidíme drobné známky používání.

Výbava zahrnuje elektricky ovládaná okna, palubní počítač, moderní rádio s DAB, Bluetooth a USB, audio systém JBL, tažné zařízení nebo elektricky nastavitelná zrcátka.

Další zajímavost se týká motorizace. O pohon se stará atmosféricky plněný zážehový čtyřválec o objemu 1,6 litru, který poskytuje maximální výkon 74 kW a nejvyšší točivý moment 145 Nm. Na tom tedy nic až tak moc zvláštního není, neobvyklá je ale převodovka.

Tento kousek je totiž vybaven automatem, který je v případě Octavie první generace poměrně vzácný. Konkrétně jde o samočinnou skříň se čtyřmi stupni. Liftback s touto motorizací pro zajímavost jede 190 km/h a zrychluje z klidu na stovku za 13,8 sekundy.

Jedničková „oktávka“ s nízkým nájezdem a neobvyklou motorizací je na prodej v německém Stadthagenu, cena činí 4 999 eur, což je v přepočtu asi 120 tisíc korun.

Načítám