Hlavní obsah

Neuvěřitelně nízký nájezd a vrcholná motorizace. Na prodej je zajímavá Škoda Felicia. Cena fakt není lidová

Foto: Sauto.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doby, kdy nějaká Škoda Felicia stála snad na každém rohu, jsou už pryč. Kdysi populární model české automobilky také pomalu mizí z inzerce. Přesto se občas dá najít zajímavý kousek.

Článek

Nás zaujal červený hatchback, který je na prodej na portálu Sauto.cz. Zvláštní je z několika důvodů.

Předně tu máme původ a stav. Podle prodejce totiž „felda“ z roku 1996 dosud patřila jedinému majiteli. A zvládla s ním pouhých 13 484 kilometrů, což je na 27 let staré lidové auto neobvykle málo. Vždyť roční nájezd vychází v průměru jen na nějakých 375 kilometrů!

Vůz minimálně na fotografiích vypadá hezky zachovale, nevidíme nějaké výraznější poškození ani korozi, pěkně působí také interiér. Hatchback je ve výbavě GLX, tedy té vyšší.

V interiéru najdeme kazetové autorádio Blaupunkt Verona, Felicia má přední mlhovky a ostřikovače světel a stojí na docela hezkých litých kolech. Prodejce zmiňuje ještě dálkový centrál. A milým detailem jsou staré registrační značky, konkrétně okresu Břeclav.

Další zajímavost se týká pohonu. Pod přední kapotou pracuje vrcholná motorizace, tedy zážehový čtyřválec 1.6 MPI, který sice poskytuje nepříliš ohromujících 55 kW, ale pro Felicii z pohledu výkonu prostě nic lepšího k dispozici nebylo… Tato jednotka má navíc pověst spolehlivého motoru. Doplňuje ji samozřejmě pětistupňová manuální převodovka.

Podle dobových údajů by hatchback s šestnáctistovkou měl akcelerovat z klidu na stovku za 12 sekund a rozjet se maximálně na 170 km/h. Spotřeba by se měla pohybovat okolo 7 l/100 km.

Zbývá nám už jen cena. Sedmadvacet let stará, ale také nezvykle zachovalá Felicia s nejvýkonnější dostupnou pohonnou jednotkou je na prodej za 260 tisíc korun. Tak co na to říkáte?

Co říkáte na Škodu Felicia za 260 tisíc korun?
Za tak staré auto je to moc peněz, i když je takto zachovalé.
91,2 %
Vypadá jako skvělá koupě.
8,8 %
Celkem hlasovalo 6871 čtenářů.

Reklama

Načítám