Hlavní obsah

Víkendové tipy: koncentrovaná historie automobilismu

Foto: WEB pořadatele

300 mil zemí českou

Máme pro vás dvě dobré zprávy. První je, že by se právě o nadcházejícím víkendu mělo vrátit počasí k tomu, které už připomíná léto. A druhou je, že oba sluníčkem prozářené dny budou nabité automobilovou krásou. Užijí si milovníci historických aut, ale i současných motocyklů. Doufáme tedy, že si z našich tipů vyberete.

Článek

Historická auta, super motocykly, závody a zábava pro celou rodinu, včetně těch nejmenších. Nadcházející víkend nabídne pohodu, závodní napětí a automobily, které jen tak k vidění nejsou. Užijte si pohodový víkend s vůní benzinu a dejte nám vědět, kde se vám líbilo nejvíce.

300 mil zemí českou 2019

Spolek PandaRaptor z. s. a Renault klub Česká republika o víkendu pořádají speciální závod 300 mil zemí českou. Závod vedl po původní trase motoristického podniku původně pořádaného v roce 1938 Ligou motoristů – Čs. Touring klubem a měl délku cca 550 km. Rozdělen je na dva dny, přičemž sobotní start i nedělní cíl je v Praze u Premium Outlet Prague Airport.

Mělnický okruh

První červnový víkend bude v Mělníku opravdu nabitý. Koná se zde Mezinárodní závod motocyklů a závodních vozů o pohár Jiřího Peroutky a Jiřího Kristiána Lobkowicze. Letošní ročník přináší spoustu zábavy pro celé rodiny. Široká veřejnost má možnost se aktivně zapojit a účastnit některého z vypsaných závodů. Diváci se můžou těšit na pestré pole závodní techniky, moto, auto, sidecary, formule, to vše na jednom místě a v závodním tempu. Důrazně ale doporučujeme dodržovat všechny pokyny pořadatele a nezapomeňte, že kvůli závodu bude historické centrum města částečně uzavřeno.

Mělnická Veteran Rallye 2019

A druhá mělnická akce. V sobotu 1. června 2019 pořádá Veteran Car Club Mělník již 31. ročník Rallye veteránů. Pořadatelé už brzy ráno očekávají příjezd účastníků do Atocampu Mělník, přičemž dopoledne účastníci vyrazí na orientační závod po okolí.

Prajzská rallye

A další veteránská rallye, tentokrát ale v okrese Opava. Jde již o 17. ročník mezinárodní rallye (sportovně-orientační jízdy) historických vozidel, jejíž součástí bude i plnění dovednostních úkolů. Prezentace vozidel bude v 10.00 hod. v areálu koupaliště Píšť.

XV. sraz historických nákladních automobilů

Tatra historik klub ČR zve na přátelské setkání, konané již tradičně v pískovně v Chotouni na Kolínsku. Setkání pořádá nejenom pro majitele všech možných modifikací užitkových automobilů TATRA, ale zároveň majitele ostatních užitkových automobilů provozovaných na československém území, v jejichž technickém průkazu byl zapsán rok výroby nejvýše 1980. Těšit se můžete na tahače, autojeřáby, autobagry, sklápěčky, míchačky, vrtačky, valníky, požární cisterny a žebříky, skříňové nebo komunální nástavby, též autobusy nebo traktory a další. Velikost ani hmotnost není omezena, avšak důležitá je historická původnost vozu i nástavby.

Víkendový sraz Moskvičů

O víkendu se v Autokempu Dolina ve Vrbně pod Pradědem koná již tradiční jarní víkendové setkání automobilů značky Moskvič. V pátek i v sobotu účastníky čeká burza náhradních dílů, ale hlavně pohodové spanilé jízdy okolní krajinou.

Pradědečkův traktor

O víkendu si dají dostaveníčko milovníci historické techniky, a to na 15. ročníku předváděcí akce „Pradědečkův traktor“ v Národním zemědělském muzeu v Čáslavi. K vidění bude mnoho historických traktorů, parních strojů a další techniky v chodu. Nebude chybět ani doprovodný program pro malé i velké.

Rakovnické mopedy Stadion 2019

Na Husově náměstí v Rakovníku se v neděli 2. června 2019 koná jubilejní desátý ročník setkání majitelů rakovnických mopedů s propagační jízdou a výstavou strojů. Pro návštěvníky je vstup zdarma.

IX. International Meeting Svratka

První červnový víkend přivítá město Svratka mezinárodní sraz italských historických a sportovních automobilů. V rámci srazu budou účastníci mimo jiné slavit 120. výročí založení společnosti FIAT. Pro všechny je připraven bohatý kulturní a sportovní program se spoustou krásných cen. Chybět nebude divácká anketa o nejelegantnější automobil, soutěž o nejhezčí dobový převlek a budou k vidění i historické závodní automobily.

Víte o akci, která se v tomto nebo i jiném termínu koná a my o ní neinformujeme? Pořádáte snad sraz, spanilou jízdu nebo přehlídku? Pošlete nám tip na redakce@garaz.cz! Moc rádi ho uveřejníme.

Reklama

Načítám