Hlavní obsah

Video: Na polygonu se srazily dvě vzácné závodní Tatry!

Před dvěma týdny slavila automobilka Tatra na svém unikátním polygonu 120 let existence a při té příležitosti se před zraky diváků prohánělo to nejlepší, co značka vyrobila. Neobešlo se to bohužel bez škod. Nabouraly do sebe totiž dva závodní speciály!

Článek

Jedna z nejstarších automobilek světa, kopřivnická Tatra, slaví letos 120 let od svého vzniku. A právě při této příležitosti se před dvěma týdny konala veliká show na tamním polygonu, kde se ukázalo to nejlepší, co tato značka kdy vytvořila. Mimo jiné se na trať vydaly i závodní vozy, a to hned několika generací. A právě jeden takový generační střet můžete vidět na následujícím videu. Silná okruhová Tatra Eccora Sport s osmiválcem totiž nedobrzdila a trefila před sebou jedoucí model 603-2 B5 Marathon, což je závodní stroj známý hlavně pro velké ejektorové chlazení vzadu a neskutečný zvuk. Jednalo se o model postavený pro vytrvalostní závody na 84 hodin Marathon se la Route, který se jel na Severní smyčce Nürburgringu. Ostatně více se o voze můžete dozvědět v našem starším videu.

Naštěstí se zdá, že nehoda nebyla pro vozy nikterak fatální a oba znovu vyjedou v plné kráse na světo světa!

Nový pořad o autech Garáž.cz!

Nezapomeňte sledovat ani třetí díl pořadu o autech z dílen Garáž.cz. Tentokrát uvidíte překonání magické třísetkilometrové rychlosti v Bentley, sběratele nákladních Tatrovek či třeba legendární dvanáctiválcové BMW! Sledujte nás zde!

Reklama

Načítám