Hlavní obsah

Garáž Honzy Koubka: Elektrická motorka pro nemotorkáře

Video: Honza Koubek

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jmenuje se Devs Alien, vypadá skoro jako normální mašina, ale jezdí potichu a nepotřebujete na ni motorkářský řidičák. Proto se po šéfovi Garáže Dominikovi mohl svézt i nemotorkář Honza Koubek a zkusit, co tenhle vývojový prototyp dokáže a jestli má smysl se těšit na jeho finální verzi.

Článek

Rám je nejspíš kopie nějaké starší menší japonské motorky, ale spalovací motor byste v něm hledali marně. Místo něj je tam totiž velký černý balík plný baterek a v zadním kole pak elektromotor o výkonu zhruba 8,5 kW. Díky tomu vám stačí mít klasický béčkový řidičák na auto a můžete naskočit.

Nízko uložené akumulátory znamenají nízké těžiště a poměrně snadné manévrování, přesto si nepřipadáte jako na skútru, ale jako na skutečné motorce. Mezi stehny máte nádrž, ve které je velké prázdno, na řidítkách jednoduchý displej palubních přístrojů a pod sedlem nabíječku s kabelem jako ke stolnímu počítači.

Je to zatím provizorium, protože Alien je prototyp. Koupit se zatím nedá a spoustu věcí je třeba ještě doladit – podívejte se na video a uvidíte sami. Neil, který se do jeho vývoje a výroby pustil ve své dílně v pražských Strašnicích, ale plánuje zahájit prodej, jen co to půjde. Zákazníky hodlá zaujmout také velmi zajímavou cenou.

Načítám