Hlavní obsah

V Japonsku proběhl fantastický sraz Lamborghini

Foto: Lamborghini

Japonský sraz Lamborghini

Srazy různých automobilových značek jsou vždy zajímavé. Viděli jsme skvělou sešlost Porsche, zažili jsme sraz BMW nebo Subaru. Ale sraz značky Lamborghini, který se před pár dny odehrál v Japonsku, je prostě jedinečný. Doporučujeme, abyste si na galerii udělali dost času. Bylo totiž co fotit.

Článek

V japonské Yokohamě bylo před pár dny hodně živo. Tak živo, jako už řadu let ne. Sešlo se tady totiž na 200 vozů Lamborghini různých modelů a různého stáří. A důvod? Sraz proběhl, aby se zde pořádně oslavila asijsko-pacifická premiéra Lamborghini SVJ. Takhle prostě má vypadat pořádná oslava!

Na akci se sjeli všichni, pro které Lamborghini znamená hlavně životní styl. Našli se dokonce tací, kteří své auto naložili do letadla a dorazili třeba i z Itálie. No, není se co divit. Sraz to musel být vskutku velkolepý. Jen pro porovnání, na oslavu 50 let této značky se na místo konání akce sjelo „jen“ asi 80 vozů. Už tedy asi chápete naše nadšení.

Nutno přiznat, že na účasti má lví podíl hlavně tamní premiéra super extrémního Lamborghini SVJ. Jde o okruhovou bestii, kterou pohání doposud nejvýkonnější dvanáctiválec v celé historii italské značky. Jde o atmosférickou jednotku o objemu 6,5 litru, která je naladěná na výkon 770 koní a točivý moment 720 Nm. Vůz dostal také lehce optimalizovanou sedmistupňovou automatickou převodovku, ale také pohon všech kol se systémem natáčení zadních kol.

Auto má speciálně upravenou aerodynamiku, což v praxi znamená, že díky tomu a díky brutálnímu výkonu zvládne sprint z klidu na 100 km/h za pouhých 2,8 sekundy. Na 200 je to pak jen 8,6 sekundy a maximální rychlost je elektronicky omezena na 350 km/h. Ještě dodáme, že cena téhle hračky pro opravdu velký kluky je v přepočtu asi 12 milionů korun a vznikne jen 963 kusů. Uznejte sami, že tohle prostě za oslavu stálo.

Reklama

Související témata:
Načítám