Hlavní obsah

Tipy na víkend: sraz škodovek, tuning i klubová setkání

Foto: Facebook Radim Danko/Škoda v Srdci Beskyd

Škoda v Srdci Beskyd 2018

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak to vypadá, že i přes lehce pokažené počasí je sezóna srazů a automobilových setkání v plném proudu. Jako každý týden pro vás i dnes máme tipy, kam stojí zato vyrazit. Dnes nám do oka padl třeba velký sraz více či méně upravených škodovek, ale i fanoušků značky SEAT nebo zajímavá veteránské revue. Tak si užijte prima víkend!

Článek

Nadcházející víkend si užijí hlavně příznivci starších vozů značky Škoda. Konají se hned dva velké srazy a z vlastní zkušenosti vím, že stojí zato být přitom. Bavit vás ale jistě budou i jiné veteránské akce nebo klubová setkání. Jedno například pořádá český SEAT klub, a dokonce už podvacáté! Zaujala nás ale i jízda historických vozidel okolím Stříbra. Prostě akcí je hodně a doufáme, že si z našich tipů vyberete.

1. Škoda Tuning Doksy

Sraz různě upravených škodovek v Doksech je už legendou. Jde již o 32. ročník, který se standardně koná v kempu Doksy. Na své si tam přijdou milovníci dobových i současných úprav vozů Škoda Auto, přičemž těšit se můžeme na historické i moderní modely.

2. 20. sraz SEAT klubu

Každoročně se v květnu setkávají příznivci vozů značky SEAT. Letos se sraz koná o nadcházejícím víkendu v kempu Pecka a na akci, která je vhodná i pro děti, pro něž je připraven zábavný program, se sjíždí řada majitelů a příznivců španělské značky z celé Evropy, a to jak upravenými, tak zcela sériovými modely. Na akci se představí i Cupra Ateca, první model nedávno vzniklé značky.

3. Tuning Cars párty Milovice

V pátek a v sobotu se na vojenském letišti v Milovicích koná také již tradiční setkání milovníků tuningu, ale také výkonných aut. Pro ně bude připravena zabezpečená dráha na sprint, kde se vedle sebe mohou postavit až čtyři auta. Chybět ale nebude ani kaskadérská show nebo ukázka dnes velmi populárních driftů.

4. Jarní Rallye Máchovo jezero

Během celého víkendu pořádá Veteran a Vintage Club u Máchova jezera vyjížďku historických vozidel. Chybět nebude velmi zajímavý doprovodný program, který nabídne třeba návštěvu muzea Großschönau a muzea Praga.

5. Májová jízda

V sobotu 11. května se koná již osmá Májová jízda historických vozidel okolím Stříbra s několika zkouškami ve zručnosti a znalostí motorismu. Jízda je vypsána pro vozidla vyrobená do roku 1970.

6. Škoda v srdci Beskyd

Od pátku do soboty proběhne v horském Hotelu Srdce Beskyd v Čeladné sraz vozů Škoda, který je určený pro automobily do roku výroby 1994. V rámci srazu se můžete těšit různé soutěže zručnosti, hodnocení osobnosti srazu, vozidla srazu a na dámskou soutěž. Akce je vhodná pro děti, pro které je připravena soutěž.

7. Veteránská revue Telč

Telčští velocipedisté zvou na 12. ročník veteránské revue. Chybět nebude výstava elegance přítomných strojů do roku výroby 1980, hudba, tanec, komentovaná módní přehlídka, velocipedistické reje, trenažer nárazu Besip nebo prezentace nových modelů Škoda.

Víte o akci, která se v tomto nebo i jiném termínu koná a my o ni neinformujeme? Pořádáte snad sraz, spanilou jízdu nebo přehlídku? Pošlete nám tip na redakce@garaz.cz! Moc rádi ho uveřejníme.

Reklama

Načítám