Hlavní obsah

Tipy na víkend: Spanilé jízdy, veterány a hromadná doprava

Foto: Ondřej Svoboda

Veterány už pomalu balí krám, tak ještě vyrazte na pár akcí, abyste si je užili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podzim už začíná klepat na dveře, proto vám přinášíme několik tipů na víkend 21.– 22. září 2019. Nadcházející volné dny budou ve znamení srazů, spanilých jízd, ale i techniky pro hromadnou dopravu. Sezonu také zvolna končí veterány, tak si pospěšte, ať ještě pár historických setkání v kouzelné atmosféře babího léta stihnete.

Článek

Setkání moskvičů

V sobotu 21. 9. 2019 se bude konat už 12. ročník setkání přátel značky Moskvič. Organizátoři však uvítají i řidiče aut jiných značek. Nadšenci a fanoušci se sjedou do autokempu v Lázních Bohdaneč, kde se uskuteční také auto-moto burza. Od 8.00 do 11.00 hodin se budou postupně sjíždět všichni účastníci. V 11.15 hodin se výprava společně přesune na oběd do obce Srch a ve 13.15 hodin startujte spanilá jízda s cílem ve skanzenu na Veselém Kopci. Organizátoři však doporučují včasnou registraci, aby na vás zbyl oběd.

Foto: Moskvič klub Pardubice

Moskvič klub Pardubice pořádá už 12. ročník setkání milovníků legendárních strojů

Festival paromilů

Od 21.– 22. 9. se v Benešově u Prahy uskuteční největší mezinárodní setkání parních lokomotiv a dalších historických železničních vozidel. Na místě se můžete těšit na domácí i zahraniční techniku, parní lokomotivy, historické vlaky a původní depa. Ti, kteří v sobotu vydrží až do pozdních hodin, nepřijdou o noční (20.00 – 23.00 hodin) fotografování v depu Benešov.

Foto: Posázavský Pacifik

Máte chuť na historické lokomotivy? Dorazte do Benešova!

Areál bude standardně pro veřejnost otevřen o víkendu od 9.00 do 17.00 hodin. Připraven je také doprovodný program a komentované prohlídky strojů. Chcete se svézt historickým vlakem? Za jednotné jízdné zaplatíte 200 Kč, celodenní pak vyjde na 400 Kč. Dětské vstupné do areálu činí 100 Kč, dospělí zaplatí 150 Kč, noční focení vyjde na 250 Kč.

Foto: Posázavský Pacifik

Na místě se můžete těšit na domácí i zahraniční techniku, parní lokomotivy, historické vlaky a původní depa.

Fiat slaví na Trojském zámku

Italská automobilka Fiat letos slaví významné výročí 120 let od vzniku. Právě proto se tuhle sobotu i neděli ukáže přehlídka a sraz těch nejzajímavějších historických Fiatů v zahradě Trojského zámku. Na oslavě se kromě samotných historických automobilů objeví i italská zmrzlina a další speciality, takže o rodinnou zábavu by neměla být nouze. 120 let s automobilkou navíc můžete slavit zcela zdarma - žádné vstupné se neplatí a areál je otevřen po oba víkendové dny mezi 10 a 18 hodinou.

Rychlíci v Brně

Už tuto sobotu se v brněnském centru BMW M uskuteční tradiční setkání majitelů ostrých vozů z Mnichova. Sraz je plánován na 9.30 hodin v areálu a hned poté si budou moci návštěvníci prohlédnout čerstvé SUV posily divize M, a to modely X3M a X4M. V 10.00 hodin odstartuje scénická jízda do hotelu Skanzen. Trasa povede směrem na Velehrad u Uherského Hradiště přes známé Buchlovské hory. V cíli bude nachystáno malé občerstvení. Pro účast na akci je nutné se registrovat na webu pořadatele.

Foto: Lukáš Volšický

Dostaveníčko ostrých BMW se uskuteční v sobotu v Brně. Možná mezi nimi potkáte i nejzábavnější vůz značky – model M2 Competition

Zavírání sezony

V sobotu 21. září se můžete v pražských Letňanech těšit na 19. ročník srazu amerických aut a motocyklů. Neustále rostoucí akce minule hostila přes 200 kusů techniky. Součástí programu budou i prezentace vozidel na rampě s komentáři o jednotlivých značkách a modelech. V rámci doprovodného programu se můžete těšit na hudební vystoupení.

Jelikož se akce koná v těsné blízkosti obchodního centra, občerstvení je zajištěno ve skutečně komplexním měřítku. Pokud máte nějakou svoji „ameriku“, určitě dorazte na parkoviště A, protože můžete vyhrát i hodnotné ceny, například za nejlepší kabriolet nebo pick-up. Událost začíná v 9.00 hodin a vstupné je zdarma.

Foto: Jan Majurník

Na místě bude probíhat soutěž o nejlepší kabriolet nebo pick-up

Otevřené dveře

Pražský dopravní podnik už tuto sobotu (10.00 až 16.00 hodin) otevře své dveře v depu metra Zličín, ve vozovně v Motole a v Garážích Řepy. Kromě tradiční přehlídky současné techniky se můžete těšit i na historická vozidla a prohlídky servisního zázemí. V jednotlivých areálech uvidíte také různé typy souprav metra, tramvají, autobusů nebo údržbářskou techniku. Návštěvníci také dostanou možnost nahlédnout do dílen a servisních center. Milovníky řídicí techniky potěší ukázky informačních a koordinačních systémů nebo prohlídka zázemí hasičů. Podle organizátorů bude v jednotlivých areálech zajištěn doprovodný program a soutěže pro děti i dospělé.

Foto: Dopravní podnik hl. m. Prahy

Už tento víkend se otevřou pražská depa a garáže městské hromadné dopravy

Máte pro nás tip na víkend, který byste chtěli uveřejnit? Napište nám na e-mail redakce@garaz.cz a my mu rádi věnujeme prostor. Děkujeme!

Reklama

Načítám