Hlavní obsah

Tipy na víkend: Historici, ameriky a 21 pekelných zatáček

Foto: Škoda Auto

Jestli máte doma Škodu 110R, určitě se vydejte na letošní mezinárodní sraz, kde možná potkáte i legendární 130 RS

Předposlední prázdninový víkend bude ve znamení historických aut, takže se můžete těšit na staré plechovky z české i německé produkce. Pokud ve vašem srdci pracuje osmiválcový motor, pak určitě nesmíte vynechat sraz žíznivých severoamerických bouráků v Hradci Králové. Na své si však přijdou i benzinoví nadšenci a příznivci vojenské techniky.

Článek

Ameriky v Hradci

Už v pátek 23. srpna se do Hradce Králové sjedou příznivci žíznivých amerických vehiklů, aby zahájili už 12. ročník akce s názvem Hradecká V8. Hlavní sobotní program zahrnuje ukázky aut, show upravených hot-rodů, hudební vystoupení, měření hlučnosti výfuků, soutěže, vyhlášení Miss a představení burlesky. Nedělní den už bude ve znamení klidu, jídla a ukončení akce. Kemp Stříbrný rybník, kde se akce koná, nabídne i vodní plochu pro koupací radovánky a poslední volné ubytovací kapacity.

Vstupné na sraz činí 200 Kč, děti do výšky 150 cm a osoby s průkazem ZTP mají vstup zdarma. Pozor na příjezdovou cestu, vzhledem k rekonstrukci silnic se do kempu dostanete pouze jedinou trasou, která bude podle slov organizátorů dostatečně značená.

Foto: Hradecká V8

Dlouhé kapoty, burácející motory a atmosféra jako v USA? To vše na vás čeká už tento víkend v Hradci Králové

Sraz škodovek

Jestli vlastníte Škodu 110R Coupé, pak byste v sobotu 24. srpna neměli v půl deváté chybět u autokempu Žralok v obci Plumov, kde začne už devátý ročník srazu majitelů vozidel Škoda 110R, 130 RS a jejich derivátů. Úderem 10.00 hod. se kolona přesune na náměstí v Moravské Třebové, kde proběhne výstava aut, fotografování a společný oběd. Ve 13.15 hod. začne orientační závod po okolí, poté se můžete těšit na prohlídku města a pro zájemce je připraven i hudební festival, který se bude konat opět v autokempu Žralok. Startovné je za 250 Kč nebo 10 eur.

Foto: Škoda Auto

Na srazu bude možná k vidění také Škoda 130 RS

Staří bavoráci

Autokemp Rusalka (Jižní Čechy)  uvítá v termínu od 23. srpna do 25. srpna všechny majitele vozů BMW do roku výroby 1995. Pořadatel akce s názvem Bavarian Classic chce především stmelit dohromady vlastníky a nadšence do mnichovských youngtimerů. V pátek začnou najíždět první účastníci a půjde vesměs o volnou zábavu. V sobotu začne první show ve 12.00 hod. a v 16.00 hod. se můžete těšit na spanilou jízdu. V rámci soutěží se bude vybírat nejhezčí auto, nejvzdálenější účastník a nejstarší BMW. Vstupné na akci, která je vhodná pro děti i dospělé, činí 300 Kč za auto.

Foto: Jakub Misík

Se starou M5 si můžete užít kopec srandy a ještě oslnit na setkání historiků

Jestli máte raději starší kousky, pak se v sobotu 24. srpna vydejte na nádvoří zámku v Náměšti nad Oslavou. Proč? Na místě uvidíte kolonu nádherných starých automobilů převážně značky BMW, které sjely z výrobních linek před rokem 1945. Auta budou zdobit prostor až do 13.00 hod.

Foto: Klaris Foto – Fotografka Boskovice

Fanoušci historiků, připravte se! Jižní Čechy zaplaví stará BMW

Dynamické Rokycany

V sobotu 24. srpna se uskuteční akce pojmenovaná Den s technikou. Na co se tedy můžete ve Vojenském muzeu na demarkační linii v Rokycanech těšit? Uvidíte seskok parašutistů, bojové ukázky historických letounů, prezentaci policie, hasičů a představení vozidel značky Tatra. Začátek celého programu je plánován na pravé poledne a trvá až do 14.00 hod., kdy začne komentovaná prohlídka muzea. Vše skončí zhruba v půl čtvrté odpoledne a vstupné se neplatí.

Foto: Vojenské muzeum Rokycany

Chcete vidět tanky v akci? Pak musíte do Rokycan!

21 ostrých zatáček

Pamatujete si náš článek o hledání nejlepších silnic v Pardubickém kraji? Andrlův chlum znovu ožije, a tentokrát uvítá závody do vrchu (Ústecká 21 – memoriál Miroslava Urbana), kde uvidíte vozy různých kategorií – od starých škodovek po supersporty. Mezi specialitky patří třeba Lamborghini Huracán nebo McLaren F1 ve speciální vrchařské úpravě – na své si zkrátka přijdou také „autíčkáři“. Na trati budou připraveny divácké zóny, nebudou samozřejmě chybět ani stánky s občerstvením. První tréninky začínají už v sobotu v 8.00 hod., první ostré jízdy začínají 20 minut po jedné. V neděli se trénuje opět od 8.00 hod., závody začínají ve 12.00 hod. a předání cen je v plánu na cca 16.30 hod. Dospělí zaplatí za vstup 120 Kč, děti od 6 do 15 let 50 Kč.

Foto: Ústecká 21

Ústecká 21 je tradičním závodem do vrchu, kde uvidíte staré veterány i luxusní káry řezat 21 ostrých zatáček

Vyhraj brouka

Jestli patříte mezi příznivce značky Volkswagen, pak se vydejte na čtvrtý mezinárodní sraz vozů značky na letiště Hosín u Českých Budějovic. Ve dnech 23. – 25. srpna 2019 na vás čekají sprinty, tuning, soutěž o nejlepší vůz, komentovaná přehlídka a hudební koncert. Pokud přijedete do areálu vozem jiné značky, bude pro vás vyhrazeno speciální parkoviště. Nemusíte se bát ani hladu nebo žízně, neboť pořadatelé zajistí i stánky s občerstvením. Pro děti budou připraveny skákací hrady. Každý účastník má také možnost vyhrát legendárního „brouka“. Vstupné v předprodeji činí 349 Kč, na místě pak 399 Kč. Poplatek za účast na závodech je dalších 50 Kč.

Foto: Jan Majurník

Příznivci značky Volkswagen se tento víkend sjedou na letiště Hosín u Českých Budějovic

Pořádáte akci nebo chcete nějakou událost více zpropagovat? Pak neváhejte a napište nám na email redakce@garaz.cz, kde vaši zprávu dále zpracujeme. Děkujeme!

Reklama

Načítám