Hlavní obsah

Nejkradenějším autem USA je poctivý V8 muscle car

Foto: Dodge

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeští zloději aut jsou nudní a praktičtí – nejraději kradou obyčejné škodovky, které nejsnáze rozprodají na náhradní díly. To američtí zloději mají styl, protože nejkradenějším autem udělali poctivou americkou káru s mocným V8 a pořádnými svaly. Asi aby televizní honičky s policií byly pořádnou show…

Článek

Právě zveřejněný žebříček nejvíce kradených aut podle studie z let 2016-18 přinesl dost překvapivého vítěze – na špici se totiž umístila dvojice V8 muscle cars Dodge Challenger Hellcat a Charger HEMI. Obě auta se kradou více než 5x častěji, než je obecný průměr.

Foto: Dodge

Ruku na srdce, taky byste se s ním chtěli svézt, ne? I když asi ne za cenu krádeže...

Není pochyb, že jsou tahle dvě rychlá monstra hodně oblíbená především mezi zloději, kteří nekradou na kšeft, ale prostě se jen chtějí svézt. Toulat se nocí za burácení V8 a dýmu od zadních kol, nad ránem auto někde nechat a v klidu odejít domů... to je lepší než autopůjčovna! Tedy jen do momentu, než je zaregistruje policie – pak jsou výsledkem dramatické honičky tolik oblíbené akce chtivými televizními diváky.

Za touto atraktivní dvojicí se totiž umístila samá nudná auta – japonské sedany a SUV (především od Nissanu a Infiniti) nebo velké picku-upy. Naopak nejméně kradeným autem se stalo trojkové BMW ve verzi sedan (zloději asi ví, jak je nepraktické) a Tesla Model S a X (Tesly mají sledovací kamery, a tak jejich pozici vždy vidíte na telefonu).

Zajímavé je, že dřívější oblíbenec zlodějů, Cadillac Escalade, se tentokrát nedostal ani do TOP 20. Cadillac totiž od roku 2015 začal svá auta vybavovat dodatečnými prvky zabraňujícími krádežím – senzorem rozbití oken, detektorem pohybu nebo senzorem náklonu. Možná by se něco takového mělo začít montovat i do českých škodovek…

Reklama

Související témata:
Načítám