Hlavní obsah

Zloději z amerického dealerství ukradli 124 kol za jednu noc

Foto: Slidell Police Department

Zloději ukradli 124 kol z nových aut

To tak ráno přijdete do práce a chvíli musíte přemýšlet, jestli se vám to náhodou nezdá. Místo toho, aby auta, která máte zaparkovaná na dvoře, stála na kolech, stojí jen na špalcích. Případně na brzdách. Všechna kola takřka ze všech aut jsou pryč. Opravdu to zní jako začátek špatného snu, který se ale stal v americké Louisianě.

Článek

Přesně takové ráno jen před několika málo dny zažil manažer dealerství značky Chevrolet a Toyota se sídlem v Louisianě. Sám policii pak přiznal, že chvíli nevěděl, jestli dobře vidí a co vlastně má dělat. A vůbec se mu nedivíme. Parta zlodějů za sebou totiž nechala nevídanou spoušť. Celkem se jim podařilo ukrást 124 obutých kol z různých modelů Chevrolet a také Toyota. Jediné, co na místě nechali, byly šrouby od kol. Některá auta nechali stát na špalcích, jiná prostě posadili na brzdy.

Parta zlodějů, podle policie byli minimálně dva, byla ještě tak drzá a „šikovná“, že zvládla z provozu vyřadit část kamerového systému, a dokonce otočit světla, která jinak plochu s auty osvětlují. To proto, aby mohli pracovat nerušeně a pod rouškou tmy. Stalo se to minulou sobotu nad ránem, a ačkoliv už se rozednívá opravdu brzy, nenechavci byli rychlí. Pokud počítáte rychle, už asi víte, že o své obutí přišlo 31 nových Chevroletů. Vzhledem k tomu, že zlodějská partička pospíchala, některá auta během svého řádění zvládla ještě odřít.

Policista Randy Fandal, který byl na místě jako první a vede vyšetřování tohoto případu, pak sdělil, že nejspíš stejná zlodějská partička řádila už v Texasu a Oklahomě, čímž popřel spekulace o tom, že zlodějem byl někdo z tamních obyvatel. Celé to prý proběhlo nejspíš tak, že se zloději nejprve vydali na místo činu, sundali všechna ta kola a připravili si je k odvozu. Kolem třetí hodiny nad ránem pak na místo přijel malý bílý nákladní automobil, kam kola naskládali a během 40 minut zmizeli neznámo kam. Škoda, která dealerství vznikla, je 120 000 dolarů, v přepočtu tedy 2 760 000 korun.

Majitel dealerství Matt Bowers nechce jen nečinně čekat na vyšetřování policie, a proto na dopadení pachatelů nebo na informaci, která k dopadení povede, vypsal odměnu 25 000 dolarů, tedy 570 000 Kč. Půlku prý zaplatí při dopadení a druhou poté, co budou zloději odsouzeni.

Reklama

Načítám