Hlavní obsah

Tipy na víkend: Destrukční derby, klasici a blázniví Slováci

Foto: Marek Bernard

Chcete zažít hodně bláta a destrukce? Pak musíte vyrazit na Moravu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volný víkend (10. – 11. 8. 2019) se kvapem blíží, takže se pojďme podívat, jaké akce byste si neměli nechat ujít. Vybrali jsme pro vás trochu destrukce, nezapomněli na veterány, tuning a zveme taky na unikátní snímek pěti bláznivých Slováků, kteří zdolali Afriku na „fichtlech“.

Článek

Bláto a destrukce

Areál mohelnických lomů  uvítá o víkendu spoustu aut, která se už na silnici nejspíš nikdy nevrátí – akce s názvem Moravská jízda je totiž krycí název pro pravé demoliční derby. Dvoudenní událost začíná pro diváky už v sobotu v devět hodin ráno, kdy jsou na pořadu první rozjížďky.

Kolem oběda se můžete těšit na hasičskou ohňovou show a v půl šesté odpoledne začíná velké finále. Po odbití půl sedmé navazuje volná zábava a k poslechu bude hrát kvalitní muzika. V neděli se připravte na devátou hodinu ranní – to odstartují první rozjížďky destrukčního závodu. Zlatým hřebem bude půlhodinový souboj v demoliční aréně – ten začíná v půl páté odpoledne. Pořadatel slibuje občerstvení po celou dobu akce a volnou dráhu pro motokrosové stroje i čtyřkolky. Vstupné na den činí stovku, celý víkend pak stojí o padesát korun navíc. Důchodci a osoby s platným průkazem ZTP mají vstupné zdarma.

Foto: Marek Bernard

Závod, kde neplatí moc pravidel? Areál mohelnických lomů jeden takový o víkendu uvítá

Zase veterány

Víte, co se bude dít v Ratibořicích u České Skalice? No přece už osmnácté setkání majitelů historických vozidel a jiných starých plechovek! V areálu zámeckého parku v Ratibořicích v Královéhradeckém kraji se můžete těšit ještě na koncert skupiny Big Band Dvorský ze Dvora Králové. Zapište si do kalendáře datum 10. srpna 2019 a rezervujte si svůj čas od půl druhé do pěti odpoledne. Do areálu se dostanete pouze branou z parkoviště a za vstup zaplatíte nejvýše 50 korun. Pozor, v případě nepříznivého počasí se akce ruší. Výstava historických vozidel, soutěže elegance, soutěže o nejkrásnější zvuk a dovednostní jízdy zručnosti se konají také v Kravařích (Opavské Slezko).

Foto: Ondřej Svoboda

Veterány budou vystaveny v zámecké zahradě v Ratibořicích

Nízké a hlučné káry

Jste z východních Čech a máte rádi upravená auta? Pak si nenechte ujít už jedenáctý ročník pohodového tuning srazu, který se koná v areálu Správčického rybníku v Předměřicích nad Labem. Kromě naleštěných bouráků bude na programu také grilování, plážový volejbal, koupání a večerní mejdan. Akce začíná už v pátek ve čtyři odpoledne a vyvrcholí desátou večerní, kdy začne soutěž o nejlépe podsvícený vůz. V sobotu se můžete těšit na měření hlasitosti audiosystémů, světlé výšky nebo hlučnosti výfuků. Událost končí ve čtyři odpoledne vyhlášením výsledků. Vstupné pro řidiče je sto korun, pěší to mají o polovinu levnější. Podobná akce se koná i v Dlouhé Lhotě v těsné blízkosti Příbrami.

Foto: Michal Jirák

Máte rádi stará, nová nebo vytuněná auta? Pak vás zveme kousek za Hradec Králové

Prskolety v Africe

Pokud nemusíte v pondělí 12. srpna do práce, máme pro vás tip z Brna na nedělní (11. srpna 2019) promítání v letním kině na Špilberku. Už od devíti večer budete moci zhlédnout dokumentární snímek o pěti bláznech ze Slovenska, kteří se vydali na pětiměsíční cestu po Africe na „pionýrech“, které sami označují jako jedny z nejhorších jednostopých vozidel na světě. Jak se dobrodruhové poprali s nízkými evropskými a vysokými africkými teplotami, malárií a co dělali v poušti bez paliva? Uvidíte v Brně! Lístek vyjde v předprodeji na 125 korun a na místě stojí 175 korun.

Foto: napionieri

Jak pět Slováků projelo na „fichtlech“ Afriku? To se dozvíte v neděli v Brně

Klasici z USA

Co takhle obdivovat klasická auta z USA? Muzeum amerických historických automobilů v obci Lužná (okres Rakovník) je od Prahy asi 45 minut jízdy a výstavní sezona trvá až téměř do konce října. Pro návštěvníky je připravena expozice legendárních aut, které miloval Elvis Presley nebo Marilyn Monroe. Návrat do let, kdy benzin voněl na sto honů a hektolitrové motory produkovaly komické výkony, si můžete ještě zpříjemnit návštěvou stylové restaurace. Děti se mohou zabavit ve starém autobuse nebo na odrážedlech.

Foto: JK Classics

Muzeum starých amerik zve na cestu do minulosti, kdy benzin tekl do motorů po hektolitrech

V nedalekém okolí zmiňovaného muzea je ještě hrad Křivoklát, železniční muzeum a auto-moto muzeum. Dospělí za vstup zaplatí 150 korun – rodiny, děti nebo důchodci jsou samozřejmě zvýhodněni.

Reklama

Načítám