Hlavní obsah

Tatra 87 a nejkrásnější kamioňačka – Tento týden v Garáži

Foto: Martin Tolar

Svět se mění neuvěřitelně rychle a je těžké s ním držet tempo – proto vám každý týden v sobotu ráno přehledně shrneme všechny důležité novinky na jednom místě, aby vám žádná neutekla. Jste připraveni? Pohodlně se usaďte a jdeme se do toho pustit!

Článek

V našem týdenním přehledu naleznete všechny důležité články z uplynulého týdne na jednom místě. Na co jste se nejvíc těšili? Co vás nejvíc bavilo? Nebo co vám mezi našimi články chybělo? Napište nám na redakční e-mail redakce@garaz.cz. Děkujeme a hezké čtení přejeme.

Otestovali jsme pro vás:

Tento týden měl Martin Tolar tu čest setkat se s kopřivnickou legendou a trochu ji provětrat – technicky převratná Tatru 87 designovaná ve stylu art deco a s využitím tehdejších poznatků z aerodynamiky ho na pohled i za volantem naprosto okouzlila.

Pořádně jsme také prověřili osmou generaci Volkswagenu Golfu, která přináší řadu nečekaných změn – bude jí to ku prospěchu, nebo spíš na překážku? Vyzkoušeli jsme podivný skútr od Piaggia, který má vpředu místo jednoho kola hned dvě. V rámci testu ojetiny jsme si pořádně posvítili na motocykl BMW R 1150 RT a zjistili, že s ním můžete pohodlně cestovat celý rok.

Poradili jsme vám:

Rozsekli jsme nekonečnou debatu na téma, jestli má ještě smysl zajíždět moderní auta – ano, rozhodně má! Jak to dělat a na co si dát pozor se dozvíte v našem článku. Smysl také stále má motor postupně zahřívat, než mu začnete nakládat. A pokud jste někdy přemýšleli, proč auto při jízdě na zpátečku „kvílí“, tak i tuto záhadu jsme si tento týden rozkryli.

Navštívili jsme:

Zastavili jsme se na kus řeči s (pravděpodobně) nejpopulárnější a nejkrásnější českou kamioňačkou Radkou Balousovou, která už 12 let brázdí Evropou za volantem tahače. Také jsme nezapomněli popřát vše nejlepší k 53. narozeninám známému herci a nadšenému autíčkáři Mattu LeBlancovi a ještě jsme nahlédli do neuvěřitelné knížecí sbírky klasických aut v srdci samotného Monaka.

Foto: Jakub Deml

Amazonka za volantem velkého tiráku

Horké novinky:

Škoda nám poodhalila interiér svého nového elektromobilu Enyaq iV, závodní oddělení Lamborghini se předvedlo s ultimativní představou o okruhové hračce s brutálním motorem, aerodynamikou i celkovým přístupem a Mitsubishi oznámilo blížící se pohřeb Pajera – budiž mu země lehká.

A co ještě?

Honza Červenka nám převyprávěl příběh svého kamaráda, který před cestou na dovolenou omylem natankoval benzin místo dieselu. Krab vyrazil s přáteli na výlet nádhernými GTčky od Jaguaru, Porsche a Chevroletu. Martin Jánský připomněl 20. výročí nejošklivějšího auta na světě a Martin Žemlička pro nás zmapoval, kde si v ČR můžete rychle a bezpečně zajezdit na okruhu – a kolik vás to bude stát.

Foto: Filip Fabián

Máte také krásnou fotku z letních cest? Pochlubte se s ní!

NEZAPOMEŇTE

V naší letní výzvě jsme vás požádali o zaslání fotek z vašich cest – ať už s osobním autem, na motocyklu nebo klidně i s obytňákem. Všechny potřebné informace naleznete v úvodním článku. Tak neváhejte a pochlubte se!

Doufáme, že jste si v naší bohaté nabídce různorodých článků vybrali. A jestli ne, nezoufejte, příští týden pro vás budeme mít další nálož!

Reklama

Načítám