Hlavní obsah

Škoda láká na novou Octavii krátkou upoutávkou

Foto: Škoda Auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přesně za týden, tedy v pondělí 11. listopadu, proběhne v pražském Veletržním paláci slavnostní premiéra čtvrté generace nové Octavie, bestselleru značky Škoda, jehož se prodalo již přes 6 milionů kusů. Jak stoupá napětí, automobilka ho ještě stupňuje odhalením střípků designu novinky.

Článek

O nové Octavii jsme vám již řekli vše, co víme – ukázali jsme vám fotky testovacích mulprvní skici, a dokonce jsme se už svezli s maskovaným prototypem. Pojďme si ale pro jistotu zopakovat ty nejdůležitější věci, které byste měli o blížící se novince vědět:

Foto: Škoda Auto

Jaké novinky přinese nová Octavia? Už je známe skoro všechny!

• Design se přiblíží většímu Superbu, bude elegantnější a bude působit hodnotněji.

• Rozměrově mírně naroste, liftback bude mít na délku o 19 mm víc a kombi o 22 mm, obě varianty tak měří shodných 4 689 mm. Na šířku Octavia narostla o 15 mm.

• První se překvapivě představí kombi, liftback bude následovat na jaře 2020.

• Octavia bude poprvé vybavena full LED Matrix světlomety (dosud se objevily jen o faceliftovaného Superbu), zadní LED světla budou mít dynamické směrovky.

• 600 litrů objemu kufru u liftbacku, kombi se pochlubí 640 l.

• Nový interiér po vzoru Scaly nabídne head-up displej, virtuální kokpit, až 10“ dotykový infotainment s širokou konektivitou včetně online služeb.

• Široká nabídka bude i u jízdních asistentů – kromě dnes již běžného nouzového brzdění, adaptivního tempomatu nebo vedení jízdy v pruhu se poprvé představí Asistent vyhýbání (pomáhá řidiči mírným zásahem do řízení v případě hrozící srážky s chodcem, cyklistou nebo jiným vozidlem) nebo Varování při vystupování z vozu (zobrazuje řidiči před otevřením dveří, když se zezadu blíží jiné vozidlo nebo cyklista).

• Základem bude manuální převodovka, dvouspojkový automat za příplatek nebude mít volič v podobě páky, ale jen malého joysticku.

• Benzinové motory 1,0 TSI (110 k) a 1,5 TSI (150 k) budou vybaveny 48V mild-hybridním ústrojím (pouze u verzí s DSG), oblíbené diesely budou ve variantách 1,6 TDI (115 k) a 2,0 TDI (150 k nebo 190 k). V nabídce se počítá s CNG verzí a plug-in hybridem (v úspornější variantě s 204 k a dynamičtější 245koňové), těšit se můžeme i na sportovní RS.

• K vybraným motorizacím si budete moci objednat automatickou převodovku DSG, pohon všech kol nebo adaptivní podvozek DCC.

• V rámci dlouhého seznamu praktických Simply Clever prvků se nově objevuje paket pro spaní, komfortní plnicí hrdlo pro AdBlue a USB-C konektor na stropní konzoli pro snadné připojení autokamery.

Odhalené auto uvidíme již za týden, zatím se pokochejte krátkým upoutávkovým videem, které zobrazuje vybrané detaily jeho designu.

Škoda Octavia teaserVideo: Škoda Auto

Nová Octavia má tak podle všeho znovu našlápnuto k tomu, aby se stala pokračovatelem úspěšného prodejního hitu. Teď už nezbývá než vydržet ještě týden a sledovat Garáž.cz, kde vám přineseme informace přímo ze slavnostního představení tolik očekávané novinky.

Reklama

Načítám