Hlavní obsah

NY Mammoth Design: Talentovaný Korejec vidí do budoucnosti

Foto: NY Mammoth Design

Talentovaný Korejec predikuje vzhledy dosud nepředstavených automobilů. Stačí mu k tomu jen tužka, laptop a špiónské fotky

Kyoung Soo Kim z Jižní Koreje se živí jako fotograf a designér, ovšem ve volném čase usedá ke stolu a bere do ruky tužku. Talentovanému návrháři postačí špetka fantazie i pár špiónských snímků a vytvoří věrohodnou podobu připravovaného automobilu. Málokdy se výrazně sekne a jeho snímky stojí za to. V rozhovoru s ním nahlédněte, jak a čím se tvoří budoucnost.

Článek

Kyoung Soo Kim z Jižní Koreje je poměrně neznámý umělec, který vlastní studio NY Mammoth Design. V rámci pracovního vytížení tvoří fotografie nebo navrhuje loga či produkty, ovšem ve volném čase usedá ke stolu a bere do ruky obyčejnou tužku.

Foto: NY Mammoth Design

Skica vize dosud neodtajněného Tucsonu

Díky jeho představivosti a s pomocí špiónských snímků vznikne na papíře přibližná kresba dosud neodtajněného automobilu. Tu poté Kim nahraje do počítače, kde jí vdechne život. Talentovaný Korejec tak už ukázal světu přibližnou podobu modelů Genesis G70, Kia Carnival, Hyundai Tucson nebo BMW M4. Už dříve jsme o tomhle chlapíkovi psali ve spojitosti s odhalením SUV Hyundai Sante Fe a musíme uznat, že se Kim věrně přiblížil finálnímu modelu.

Foto: NY Mammoth Design

Kim se s návrhem modelu Santa Fe věrně přiblížil finální podobě

Zajímá vás, jak vlastně tyto kresby vznikají, kolik zaberou času, jaká auta má Kim rád a na čem teď pracuje? Šikovného grafika jsme stručně vyzpovídali.

Kolik je ti let a kde žiješ?

Narodil jsem se v roce 1979 v Jižní Koreji, takže mi je 41 let. Momentálně bydlím v New Yorku ve Spojených státech Amerických.

Foto: NY Mammoth Design

BMW M4 podle NY Mammoth Design

Odkud čerpáš inspiraci pro své nápady?

Hodně inspirace přijde ze sociálních médií. Sleduji Youtube, Instagram nebo Pinterest. A také čerpám ze špiónských fotografií.

Foto: NY Mammoth Design

Designér se inspiruje také špiónskými snímky

Jak dlouho zabere realizace jedné kresby?

Obvykle čtyři až pět dnů. Jelikož pracuji pro jednu společnost jako návrhář a manažer, tvořím tyhle návrhy očekávaných automobilů po večerech a nocích.

Pomáhají ti automobilové návrhy i v práci?

Jistě! K práci návrháře potřebujete senzitivní intuici a umět vidět věci z vícero úhlů. A navíc, málokterý průmysl jde tak rychle kupředu jako ten automobilový.

Jakou automobilku máš nejraději?

Nejraději mám Porsche. Obdivuji filosofii značky a její designové trendy, které nestárnou ani po letech. Líbí se mi modely 911 Carrera. Jde o dokonalá umělecká díla, která kombinují krásné a elegantní zpracování linek i nejmodernější technologie spojující minulost, přítomnost a budoucnost Porsche najednou.

Foto: NY Mammoth Design

Návrh modelu Hyundai i30 N po shlédnutí ranných špiónských fotek

Vlastníš nějaký automobil?

Řídím bílé Audi SQ5 s automatickou převodovkou a musím říct, že jde o silné (349 koní), bezpečné a agilní SUV. Jsem s ním spokojen.

Na čem teď pracuješ?

Momentálně se věnuji predikcím automobilů jihokorejských značek. Mám za sebou asi 50 dokončených projektů. V budoucnu se chci prognóze věnovat i nadále a být známější. Snad i celosvětově.

Foto: NY Mammoth Design

Umělec miluje sice Porsche, ale momentálně kreslí dosud maskované jihokorejské automobily

Co znamená NY Mammoth Design?

V mém studiu vlastně tvořím veškerou práci. První dvě písmena „NY“ značí New York. Mammoth znamená v překladu do češtiny mamut, tedy pravěký slon. Vyhynulého živočicha mám i ve svém logu. Mám totiž ambice, že moje práce bude mít „mamutí“ (velký) dosah a vliv.

Tak to byl Kyoung Soo Kim, Korejec, který žije v USA a mezi jeho záliby patří modelování automobilů. Musíme říci, že díky jemu a ostatním virtuálním designérům máme vždy poněkud jasnější představu o blízké motoristické budoucnosti. A to je docela prima, jelikož to zkrátí mnohdy dlouhé čekání na oficiální odhalení očekávaného vozu.

Reklama

Načítám