Hlavní obsah

Už nevíte, jaké auto byste si koupili? Pořiďte si slona!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na aukcích občas najdete bizarní auta, ale tenhle mechanický tvor je trumfne všechny. Kdo chce vystoupit z davu, ten si musí pořídit pojízdného slona. A vypadá to, že bude stát cca jako Octavia RS.

Článek

Už za dva dny se v americké Indianě bude dražit čtyři metry dlouhý a dva a půl metru vysoký slon. Zní to neškodně, dokud se nepodíváte na obrázky a nezjistíte, že slon je mechanický, jmenuje se Wendell a má pod kůží motor z Fordu Anglia. Ano, to je takový ten tráboš z Harryho Pottera, ale tohle je starší generace s předválečným rokem výroby (1939). Proto by vás nemělo překvapit, že motor má jen 8 koní a slon si tedy tempem nijak nezadá s živou předlohou. Troubit umí, ale jen na klakson a stříkání vody budete muset zajistit vlastní stříkací pistolku, protože slon prý umí stříkat jen, ehm, "zadním otvorem", dokonce je pro tuto funkci na přístrojovce speciální tlačítko. Wendell má v příplatkové výbavě i výkonnou aparaturu s CD přehrávačem, takže můžete všechny případné čumily (a že jich nebude málo) potěšit muzikou.

Foto: Archiv Garáž.cz

Odhadovaná cena Wendella je 250 až 400 tisíc, což znamená, že s trochou štěstí motorizovaného mamuta vydražíte za cca 700 tisíc korun. A to není špatné, protože přiznejme si, pánové, kdo to dneska má? Navíc můžete do jeho útrob propašovat třeba pětilitr z Mustanga. A to pak bude jiné tempo. A budete moci parkovat i na modrých zónách, protože tohle zvíře jen tak někdo neodtáhne.

Reklama

Načítám