Hlavní obsah

Lancia jako Mercedes? Do 10 let prý ano!

Foto: Lancia

Lancia chce být do 10 let na úrovni Mercedesu, ovšem nechce s ním soupeřit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéf automobilky Lancia, Luca Napolitano, se nechal slyšet, že se do 10 let ze skomírající italské značky, nabízející pouze jeden model výhradně na domácím trhu, stane luxusní záležitost typu Mercedes-Benz. Jak toho chce dosáhnout? Údajně atraktivními elektromobily, on-line prodejem a cílením na silné evropské trhy.

Článek

Lancia? To ještě existuje? Ale ano, automobilka žije, ovšem stáhla se pouze na domácí trh, kde nabízí jediný model – Ypsilon. Šéf této italské značky, Luca Napolitano, však při rozhovoru pro portál Automotive News Europe prohlásil, že do 10 let bude vše jinak a dnes skomírající značka postoupí na úroveň německého Mercedesu. Zdůraznil také, že na stole nejsou ambice se se stuttgartským matadorem na přímo srovnávat.

Foto: Lancia

Z nevýrazné Lancie má být do 10 let značka typu Mercedes-Benz

V roce 2024 se totiž exportní křídla Lancie po letech znovu roztáhnou a italská vozidla se rozletí na další evropské trhy, ovšem se zacílením na rentabilitu a prestiž, nikoli na objemy. Klíčem k úspěchu mají být elektromobily nabízené zejména na silném francouzském a německém trhu. Dalšími plánovanými destinacemi v pořadí jsou Španělsko, Belgie, Rakousko a severské země.

Celkově chce mít Lancia 100 prodejních míst v 60 evropských městech. Showroomy mají být sdílené s ostatními značkami skupiny Stellantis, takže se dost dobře může stát, že vedle sebe budou stát luxusní Lancie a prémiovky od DS Automobiles, které mají směřovat podobnou prodejní cestou.

Foto: Lancia

Italská automobilka plánuje elektrickou ofenzívu zaměřenou na rentabilitu, nikoli na objem

Dalším milníkem má být online prodej, k čemuž se Napolitano vyjádřil následovně: „Mým cílem je, aby bylo možné auto koupit pomocí třech kliknutí.“

Prý se máme na co těšit – nový Ypsilon bude uveden v roce 2024, dosud nepojmenovaný kompaktní crossover dorazí už roce 2026 a o dva roky později jej doplní prozatím tajemný kompaktní hatchback. V každém případě půjde o elektromobily, tedy mimo Ypsilonu, který se představí také v hybridním provedení.

Foto: Lancia

Dalším trumfem značky mají být snadné a rychlé on-line prodeje

Slova vyřčená šéfem automobilky jsou jistě ambiciózní, ale co činy? Jak si myslíte, že značka Lancia dopadne? Prorazí, splyne s davem, anebo zcela zanikne?

Uspěje podle vás Lancia s luxusními elektromobily na evropském trhu?
Ano, podaří se jí uspět
36,4 %
Podle mě splyne s davem
7,5 %
Nebude se jí moc dařit
16,7 %
Ne, nakonec definitivně zanikne
39,4 %
Celkem hlasovalo 966 čtenářů.

Reklama

Načítám