Hlavní obsah

Obdivujete víc americká auta, nebo americké motorky? – Týden v Garáži

Foto: Lukáš Volšický

Léto je tady a všichni si užíváme teplého slunečného počasí. To je to nejlepší klima na pohodové projížďky a při testování amerických strojů nás napadlo, jestli si raději užíváte amerických aut, nebo amerických motorek? Zapojte se do naší dnešní ankety a řekněte nám, jestli vás z „amerik“ víc baví ty jednostopé, nebo dvoustopé. Děkujeme.

Článek

My Češi to známe hlavně z amerických filmů. Hrdina nastartuje starou ameriku a následně s gumujícími pneumatikami za doprovodu burácení osmiválce rychle uhání vstříc západu slunce nad horizontem kdesi v Utahu. Životní svoboda i charisma smyšlených vyvrhelů ze společnosti s americkými stroji nás vždy fascinovaly a užíváme si každý moment, kdy si na ně hrajeme.

V minulém týdnu jsme vám totiž přinesli vyprávění o dvou amerických silničních strojích s legendárními jmény, dokonale ztělesňujících tuto myšlenku. Jednou v pátek odpoledne jsme nastartovali ikonický Ford Mustang Convertible s osmiválcem „289“ ze šedesátých let a odcestovali časem do dávné Kalifornie. Byla to příležitost, jak se svézt symbolem amerického automobilismu v kondici, jako by včera sjel z výrobní linky v San Jose.

Foto: Lukáš Kukla

Harley-Davidson Nightster je novým „vstupním“ modelem do světa amerických motorek legendární značky

Svoboda na silnicích ale není pouze o osmiválcových autech, ale také o hřmících silných motorkách. A proto jsme v „americkém týdnu“ na Garáži usedli i za řídítka nového Harleye-Davidson Nightster, nejlevnějšího „vstupního“ Harleye současnosti. Při té příležitosti nás navíc napadlo, jestli lidé více obdivují americká auta, nebo americké motorky. Jak to máte vy?

Mají pro vás silnější kouzlo americká auta, nebo americké motorky?
Americká auta! Miluji osmiválce!
71,3 %
Americké motorky! Jedna stopa je můj životní styl!
28,7 %
Celkem hlasovalo 282 čtenářů.

U cestování do zahraničí ještě chvíli zůstaňme, protože za necelé dva týdny začnou letošní letní prázdniny a Češi již tradičně vyrazí k moři. I letos je jednou z nejvíce vyhledávaných dovolenkových destinací Chorvatsko, a proto jsme pro vás připravili aktualizované rady a tipy, jak a na co se připravit při cestování k Jadranu. Dovolenou si přece chcete užít, ne se stresovat.

Foto: Jan Majurník

Jakou práci má řidič u hasičů? I to jsme vám přiblížili v uplynulém týdnu

A pokud už v dnešních dnech začínáte uvažovat i nad příští dovolenou, co takhle prožít dobrodružství s obytňákem? Malé karavany jsou stále populárnější a my jsme se vydali prozkoumat jeden, který „kemperům“ nabízí spoustu chytrých a praktických řešení a současně nestojí miliony. Poznejte s námi terénní obytný přívěs z Ukrajiny.

Říkáte, že raději potřebujete nové auto pro rodinu, ale máte utažený rozpočet? Přečtěte si náš srovnávací test nové Dacie Jogger se starší ojetou Dacií Lodgy. Vyplatí se vám připlatit si za nejmodernější model značky? Lidi s větším rozpočtem pak jistě zaujme větší a luxusnější mladoboleslavský medvěd – modernizovaná Škoda Kodiaq.

Nudíte se a stále nemáte program na tento víkend? Podívejte se na naše tipy na auto-moto akce o následujícím volnu.

Reklama

Související témata:
Načítám