Hlavní obsah

Kam o víkendu? V Česku se uskuteční legendární veteránský závod i sraz nadšenců do italských Vesp

Foto: Lukáš Volšický

V minulosti se novodobého závodu 1 000 mil československých zúčastnily i unikáty jako legendární Alfa Romeo 8C 2300 Monza

Víkend se blíží a my pro vás máme tipy na nejzajímavější akce, na jaké se můžete jet podívat? Českem a Slovenskem se prožene veteránská soutěž 1 000 mil československých, vzdávající hold legendárnímu závodu z předválečných let, potkají se nadšenci do silničních vozidel všech typů i italských skútrů Vespa.

Článek

Kam o víkendu? Už tradičně vám připomínáme ty nejzajímavější auto-moto akce v následujícím volnu.

1 000 mil československých

Už v dnešních ranních hodinách startuje ročník znovuzrozeného veteránského závodu 1 000 mil československých, určeného zejména vozům z předválečných let. Soutěžící již tradičně pojedou po stopách původního závodu ze 30. let minulého století z Prahy do Bratislavy a zpátky. I když se v minulosti celá trasa projížděla dvakrát, v dnešních dnech už závod je hlavně připomínkovou akcí.

Veterány vyjíždí na dlouhou trasu od budovy Autoklubu České republiky v Opletalově ulici v Praze a jedou co nejpodobnější trasou originálnímu závodu. Na oficiálních stránkách pořadatelů tak najdete detailní rozpis lokalit a přibližné časy, kdy jimi budou projíždět. Z minulých let už víme, že je to senzační podívaná, takže pokud pojedou okolo vás, nenechte si to ujít.

Foto: Lukáš Volšický

Jezdit s předválečnými závodními auty je pořádná fuška! Troufli byste si?

Vše na kolech 2022

V Kostelci nad Černými lesy ve Středočeském kraji se o nastávajícím víkendu znovu uskuteční nadšenecká akce „Vše na kolech“, setkání fanoušků motorových vozidel ve všech jejich podobách. Pořadatelé slibují bohatou přehlídku veteránů, amerik, motorek, tahačů i moderních aut. Celodenní program pak vyvrcholí podvečerní spanilou jízdou po okolí.

Událost Vše na kolech se koná v sobotu 18. června na náměstí Smiřických v Kostelci nad Černými lesy. Vstupné pro návštěvníky je dobrovolné.

Foto: Lukáš Volšický

V Praze se sjedou majitelé i nadšenci do legendárního italského skútru Vespa všech generací

PragoVespa 2022

V Praze na Žižkově se ve dnech od 17. do 19. června koná 10. sraz majitelů a milovníků skútrů Vespa. Nadšenci do italských skútrů se sjedou v Prague Central Campu nedaleko centra našeho hlavního města a lákají na stylovou akci se živou hudbou, občerstvením, vyjížďkami i velkou spanilou jízdou. Vespa, stejně jako většina motorových strojů z Itálie, je hlavně o zážitku a cílem organizátorů je pořádně si to užít.

Všechny potřebné informace pro návštěvníky naleznete na oficiálních stránkách uvedených událostí. Víte o dalších zajímavých auto-moto akcích o nadcházejícím víkendu? Napište o nich ostatním do komentářů. Děkujeme!

Reklama

Související témata:
Načítám