Hlavní obsah

Nový Ford Ranger už klepe na dveře, premiéra se blíží

Foto: Ford

Premiéra nového Rangeru je naplánovaná na konec listopadu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Severoamerická automobilka Ford Motor Company odhaluje datum, kdy sundá maskovací fólii z karoserie nového Rangeru. Víme také, proč má být veledůležitý globální model tím nejlepším středně velkým pick-upem, jakého kdy modrý ovál stvořil. Náročné testy prototypů tedy pokračují a premiéra už klepe na dveře.

Článek

Při konstruování nového Rangeru Ford přepracoval nejen design, ale také techniku. Jeho cílem je totiž vytvořit dosud nejlepší středně velký pick-up v historii značky, který má oslovit klientelu na 180 trzích světa.

Foto: Ford

Ford Ranger zamíří na 180 světových trhů

Dle oficiálních informací producent realizoval více než pět tisíc rozhovorů, pracoval se stovkami majitelů pick-upů a na desítkách seminářů zjišťoval, jak vlastníci své vozy používají, co se jim na nich líbí, co by si přáli a jaké aspekty jsou pro ně nejdůležitější. Díky tomu má být vůz ušitý přesně na míru koncovým uživatelům.

Prototypy pick-upu najely v náročné poušti přes 10 000 kilometrů, což prý odpovídá nájezdu 1 250 000 kilometrů po silnici, nebo terénnímu drásání s plným naložením o délce 625 000 kilometrů – v obou případech je to ekvivalent jízdy standardního řidiče, nikoli testovacího pilota.

Foto: Ford

Design nového Rangeru bude podobný většímu Fordu F-150

Co se týče motorů, zatím nic oficiálně nevíme, ovšem předpokládá se, že se pod kapotu podívají dva dvoulitrové turbodiesely, jeden třílitrový benzinový šestiválec a premiérově taktéž plug-in hybrid. V kuloárech se rovněž šušká, že by varianta Raptor mohla přijít o svůj dvakrát přeplňovaný dvoulitrový diesel a namísto něj dostat 2,7litrový přeplňovaný šestiválec.

Uvnitř bychom se měli dočkat vertikálně orientovaného až 15,5palcového displeje infosystému (SYNC 4), tedy podobně jako tomu je v Mustangu Mach-E. Na řidičovy oči čeká nejspíše 12palcová digitální přístrojovka, konektivita Apple CarPlay i Android Auto a další fíčury.

Foto: Ford

Prototypy prochází náročný terénními zkouškami

Premiéru nové generace Rangeru budete moci sledovat v přímém přenosu 24. listopadu od 8:00 hodin středoevropského času na YouTube kanále evropského Fordu, nicméně podrobný detailní článek očekávejte především na naší Garáži.

Čekání je téměř u konce, odhalení se tedy dočkáme už za několik dnů. S designem vycházejícím z většího modelu F-150 tak nový Ranger zacílí na širší klientelu a rozhodně se pokusí přetáhnout evropské zákazníky Toyotě, která zde nabízí velmi schopný off-road Hilux. Více už 24. listopadu 2021, tak zůstaňte naladění na naši vlnu.

Reklama

Související témata:
Načítám