Hlavní obsah

„Nová“ Škoda Favorit, prodloužená Tatra T613 a tahání za elektrickou ručku za jízdy – Týden v Garáži

Foto: Škoda Auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Týden se sešel s týdnem a my pro vás máme znovu souhrn toho nejzajímavějšího čtení. Tentokrát si připomeneme úžasný nález nejeté Škody Favorit ve stavu „jako nový“, projedeme se v luxusní prodloužené variantě Tatry 613, vyzkoušíme zatáhnout za elektromechanickou parkovací brzdu za jízdy a mnohé další!

Článek

O zázračných nálezech „zapomenutých“ aut slýcháme každou chvíli, ale objevit v Řecku prakticky novou Škodu Favorit ještě s igelity na sedadlech a 34 kilometry na odometru, to je pro našince skutečně výjimečné. A není to konec příběhu, v aukci vůz totiž získal závodník Jiří Mičánek ml. a přivezl ho zpátky do jeho rodných Čech! Tipnete si, na kolik peněz ho tento poklad vyšel? Odpověď naleznete v našem článku.

Foto: Škoda Auto

Po 30 letech od výroby má sedačky stále obalené igelitem a 34 kilometrů nájezdu? Tak to je skutečně výjimečný nález!

Další českou specialitou je prodloužená verze legendární Tatry T613, která se mohla pochlubit jak řadou technických změn, tak neobvykle luxusní výbavou zahrnující nejen lány kůže a dřeva, ale také třeba televizi nebo video – a to prosím pěkně již v roce 1995! Brzy po ní byla představena T700 a… dál víme, jak se ten příběh vyvíjel a jak smutně skončil.

Foto: Lukáš Kukla

Verze T613-4 Mi Long M95 byla ve své době jedna z nejluxusnější verzí.

Ale teď z jiného soudku, ze soudku zábavy: Už jste někdy uvažovali, co by se stalo, kdybyste za jízdy „zatáhli“ za elektromechanickou parkovací brzdu? A co když bude silnice navíc mokrá? S klasickou manuální pákou můžete tímto způsobem hodit zadní kola do smyku, ale co s elektrickou? Nemusíte riskovat, my jsme to v bezpečném prostředí polygonu vyzkoušeli za vás!

Tento týden jsme otestovali nový crossover Peugeot 408, který poněkud trpí krizí osobnosti, ale na kráse mu to neubírá, a SUV Renault Austral, od nějž má značka po právu vysoká očekávání, projeli jsme ojetý Opel Astra generace K, který není takovým strašákem, jak se o něm říká. Ještě jsme poprvé usedli za volant modernizovaných elektrických modelů Volvo XC40 a C40 Recharge, které přešly z pohonu předních kol na zadokolky, také jsme si mohli premiérově osahat velké SUV Volvo EX90 a horké novinky od Volkswagenu – modernizovaný ID.3, nový ID.7 a Amarok.

Také jsme vám radili, jak na silnici vyjít s cyklisty, zmapovali historii nejrychlejších Octavií a přinesli přehled pěti aut, která jako novinky příliš neuspěla, dnes je z nich však vysoce ceněné zboží. Podívali jsme se na obytné auto postavené na podvozku kamionu, sledovali zrod policejních speciálů BMW a prověřovali znalosti o českých osobnostech automobilového průmyslu a sportu. Snad jste si s námi tedy jízdu tímto týdnem užili a věřte, že příští týden podřadíme a ještě přidáme plyn!

Reklama

Načítám