Hlavní obsah

Nevyslovitelné jméno, za kterým se možná skrývá revoluce v automobilovém průmyslu – Týden v Garáži

Foto: Koenigsegg

Myslíte si, že značky vyrábějící exkluzivní a brutálně rychlá auta jsou zbytečné a jen pro boháče? Omyl! Švédský Koenigsegg využívá svých šikovných inženýrů, aby pomohl zachránit budoucnost spalovacích motorů. Zakladatel automobilky Christian von Koenigsegg navíc neplánuje podlehnout módním SUV, protože nesplňují základní rysy jeho automobilky.

Článek

Christian von Koenigsegg se během více než dvou dekád vypracoval z nadšeného snílka s vášní pro techniku na respektovaného zakladatele a šéfa stejnojmenné švédské automobilky, vyrábějící jedny z nejrychlejších aut světa. Koenigsegg se ale v současnosti nesnaží pouze o stále rychlejší a exkluzivnější supersporty a vyvíjí i revoluční technologie s nadějí zachránit budoucnost spalovacích motorů.

Foto: Dacia

Nová Dacia Jogger za rozumné peníze nabídne obrovský kufr i sezení pro sedm pasažérů

Vraťme se ale zpátky na zem a podívejme se na jedno dostupnější auto – jednou z nejžhavějších novinek letošního roku je nová Dacia Jogger, kterou jsme poprvé prozkoumali a vyzkoušeli v prosluněné krajině na jihu Francie. Novou Dacií pak přehled nejnovějších prvních dojmů teprve začíná, protože jsme pro vás vyzkoušeli také novou prťavou Toyotu Aygo X z Kolína.

A v uplynulém týdnu jsme vám přinesli i nálož nových plnohodnotných redakčních testů – najeli jsme dva tisíce kilometrů v Octavii 1.5 TSI s LPG a zjišťovali spotřebu i provozní náklady, postavili jsme proti sobě v Česku nejprodávanější americké pick-upy Ford F-150 a RAM 1500, užili jsme si spoustu zábavy za volantem novodobé Toyoty GR Supra, seznámili se s crossoverem Toyota Yaris Cross 4×4 a za volantem BMW M440i xDrive Gran Coupé zjistili, že na vzhledu nových bavoráků nezáleží.

Foto: Lukáš Volšický

Novodobá Toyota GR Supra vsadila na osvědčenou techniku od BMW

Víkendový odpočinek si můžete zpříjemnit také čtením o pětici aut, ze kterých se v budoucnu stanou ceněné klasiky, a zajímavých ojetinách, jež jsou díky silné koruně levnější než dříve. A jestli raději chcete potrápit své mozkové buňky, připravili jsme pro vás kvízy na téma nejnovějších otázek v autoškole a slavných filmových aut. Uspějete?

Reklama

Související témata:
Načítám