Hlavní obsah

Polský obytňák: Robustní vůz pro tři lidi nabízí ostré tvary, v divočině s ním zvládnete 10 dní

Foto: Xpedition Pro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Najdete je v Moje sledované na Seznam.cz.

Polský výrobce obytných vozů Xpedition Pro odhaluje svůj nejnovější expediční model XPRO One, vycházející z populárního technického základu Iveco Daily 4×4. Inspiruje se nejmodernějším vojenským vybavením, umí projet lehčím terénem, v divočině poskytne útočiště třem osobám a bez nutnosti vnějších zdrojů tam vydrží až deset dnů.

Článek

Nejmodernější vojenské stíhačky, neviditelné bombardéry, tanky budoucnosti i extrémní silniční hypersporty – to všechno inspirovalo polské specialisty z Xpedition Pro, zaměřující se na výrobu vlastních obytných vozů, při navrhování nového expedičního speciálu XPRO One. Ten projede lehčím terénem, poskytne útočiště až třem lidem a pomůže jim kempovat nadivoko bez nutnosti zdrojů.

Poláci z Xpedition Pro hrdě říkají, že se expediční obytňák XPRO One dokonale hodí pro dnešní situaci ve světě, přičemž stojí na populárním modelu Iveco Daily 4×4 a je k dispozici ve třech délkách rozvoru náprav – 3 400, 3 480 a 4 175 milimetrů. Obytná nástavba je u všech verzí široká 2 300 milimetrů a nová výška vozidla je 3 520 milimetrů, včetně spací alkovny.

Tvůrci se rozhodli spojit „apokalyptický“ design s komfortním interiérem a výsledkem jejich úsilí je robustní obytňák s ostrými tvary a prostorným bydlením pro tři osoby. Ty při cestě na kempování nepochybně ocení 17palcová kola ve 37palcových terénních pneumatikách a na místě pak výsuvný plynový gril, markýzu a četné uložené prostory.

Nejdůležitější výbava pro kempování se pak skládá z naftového nezávislého topení, vařiče, lednice, toalety, sprchy, dvojice 200litrových nádrží na čistou vodu a dvojice lithiových baterií o kapacitě 160 Ah. Výrobce navíc uvádí, že střecha obytné nástavby je připravena i na montáž solárních panelů. S kompletním vybavením má XPRO One nabídnout dost čisté vody i elektrické energie pro kempování v divočině po dobu až deseti dnů.

Polská společnost Xpedition Pro však při představení speciálního obytného Iveca Daily 4×4 XPRO One bohužel nezveřejnila oficiální ceník, protože veškeré ceny konzultuje jen s potenciálními zájemci a zákazníky. Dodává ale, že zákazníkům nabízí i celou řadu možností, jak expediční obytňák individualizovat.

Reklama

Související témata: