Hlavní obsah

Terénní obytný přívěs FlexCamp nabízí 100% celoroční využití

Foto: ICC Offroad

Terénní přívěs je navíc rozkládací a plný vychytávek

Pokud hledáte zajímavý flexibilní obytný přívěs do terénu, který můžete buď zapřáhnout za svoji čtyřkolku, nebo jej posadit na prázdné šasi nějakého nosiče nástaveb, máme pro vás jeden tip z Německa. Společnost ICC Offroad totiž přesně takový přípojný bydlík vyvíjí a zatím to vypadá dost slibně.

Článek

Model FlexCamp byl sice představen už v roce 2019, nicméně kvůli vývojovým komplikacím stále nespatřil světlo světa ve svém finálním provedení. Tak či onak jeho koncept působí nanejvýš profesionálně, takže jsme hodně zvědaví, až se terénní přívěs dostane na trh jako hotový produkt.

Foto: ICC Offroad

FlexCamp láká na svoji flexibilitu do výšky i šířky

Mobilní dům byl původně koncipován jako lehký přípojný vozík za SUV, nicméně společnost ICC Offroad jej předvedla v rozkládací formě taženého čtyřkolkou, případně šestikolkou. Modul je možné umístit rovněž na korbu většího pick-upu, případně jej usadit na prázdné šasi nějakého motorizovaného nosiče, čímž vlastně získáte regulérní karavan.

Jak jsme zmínili výše, celý bydlík je rozkládací. Během stání jdou totiž jeho stěny odtáhnout a střecha zvednout, což přidá bonusový životní prostor navíc. Z původních 200 cm výšky přívěs naroste na 304 cm a do šíře se zvětší z originálních 204 cm na 334 cm.

Foto: ICC Offroad

Uvnitř najdete úložné prostory, spaní pro tři, kuchyň a další vymoženosti

Uvnitř najdete lůžka pro tři dospělé osoby a sezení pro čtyři, takže si do domečku na kolech můžete pozvat i návštěvu. Pokud by vás přepadl hlad, určitě oceníte venkovně i vnitřně použitelnou mobilní kuchyň, zatímco několik hodin po jídle přijde vhod vestavěný suchý záchod. Krom toho se zde nachází lednice, mrazák, řada úložných prostor, venkovní osvětlení a zásobníky na čistou i odpadní vodu.

Vše je živeno 160 Ah akumulátorem typu LiFePO4, plus si navíc můžete dokoupit solární systém a diodové osvětlení interiéru. Vytápění je řešeno plynem, případně též elektřinou.

Kompaktní přípojný bydlík zatím nemá stanovenou prodejní cenu, nicméně na snímcích vypadá docela slušně a jeho chytré řešení rozkládání by mohlo kdekoho zaujmout. Do terénu se rovněž nebojí, takže může jít též o ideální ubytovací doplněk pro váš pravověrný off-road. Dobrodružství volá, tak vyrazíte?

Technické údajeFlexCamp
Celková hmotnost1 800 kg
Užitečné zatíženícca 350 kg
Rozměry (přepravní)4 450 mm x 2 040 mm x 2 000 mm
Rozměry (kemp)4 450 mm x 3 340 mm x 3 040 mm
Světlá výškamin. 336 mm
Pneu235/85 R16
Ráfky6.00 × 16, 5 × 112 mm, ET 30 mm

Reklama

Načítám