Hlavní obsah

Miniaturní obytný automobil s vytahovací kuchyní

Foto: Ozan Kayikci design

MIniaturní řešení pro velké cestovatele

Aktualizováno

Je to sice jen koncept, ale podle všeho se brzy najde někdo, kdo jej promění ve skutečnost. Přesně tyhle roztomilé nápady jsou to, co frčí, a spousta lidí přichází na to, že pořekadlo „méně je někdy více“ platí i při kempování.

Článek

Už jsme vám na Garáži představili spoustu obytných automobilů a většina těchto článků sklízí takový úspěch, že jsme se rozhodli zřídit jim samostatnou rubriku. Otázkou je, zda se časem nedočkáme i samostatné rubriky pro malé karavany, protože ty vás baví úplně nejvíc. Ostatně vzpomeňte si na přestavěnou indickou rikšu nebo pick-up, kde se spí v nafukovacím stanu.

Microlino Camper by klidně mohl být na úvodní fotce takové rubriky! Je dílem produktového a interiérového designéra Ozana Kayikci z tureckého Istanbulu, ale než se pustíte do zběsilého hledání, kde se dá koupit, tak připomínáme, že jde jen o koncept, který by měl být realizovaný do konce tohoto roku.

Jak už to u malých věcí bývá, nejde tady jen o celkové řešení a estetiku, ale obrovskou roli hraje jeho roztomilost. To není věc, co potřebujete, ale co chcete. Microlino Camper Concept je sice malý, ale vepředu má nafukovací stan a vzadu malou přenosnou kuchyň, která se jednoduše vysune z auta ven. Je ideálním řešením pro dva (v autě se najde i prostor pro dvě skládací židle) a sami uznáte, že tohle je romantika pro všechny, kteří chtějí uniknout ruchu velkoměsta.

Na první pohled je jasné, že tvar auta je kopií legendární Isetty, ale místo spalovacího motocyklového motoru je v něm elektromotor. Podle dostupných údajů by tenhle malý domeček měl mít dojezd až 200 kilometrů a jeho maximální rychlost by měla být 90 km/h. Co je ale nejvíc pozoruhodné, to je rychlost nabití z běžné zásuvky, která by neměla přesáhnout čtyři hodiny.

Jak vidíte, svět obytných aut je hlavně o nápadech a nevšedních řešeních. Můžete si koupit standardní karavan, obytný automobil s nábytkem z Ikei nebo třeba školní autobus přestavěný na plnohodnotný pojízdný mobilheim, ale uznejte sami, že tohle je ztělesnění roztomilosti.

Reklama

Načítám