Hlavní obsah

Místo obytné nástavby na pick-upy si kupte nafukovací stan!

Foto: Mitsubishi

Nafukovací stan by mohl být pro někoho lepší než pevná nástavba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sníte o občasném bydlení v autě, ale nechcete si kupovat obytňák? Lákají vás výhody obytné vestavby, ale nemáte ji kde nechávat, když potřebujete auto vrátit do „továrního nastavení“? A zkoušeli jste nafukovací stan?

Článek

Ve své podstatě se bavíme o nejdostupnějším karavanu na světě. Mitsubishi sice výrazně oklestilo svoje aktivity v Evropě, ale L200 dál patří mezi to nejlepší v nabídce. A co si budeme povídat, patří i mezi nejlepší pick-upy vůbec. Výrobci čím dál tím oblíbenějších obytných nástaveb už nabízí několik zajímavých kusů, ale nás nadchnul tento nafukovací stan, který najdete v nabídce příslušenství u všech prodejců na německém trhu.

Takzvaný GT Pick Up byl vyvinut ve spolupráci s GentleTent a prodává se od července loňského roku. Mitsubishi ho nazývá inteligentním stanem Cabover.

Nafouknete ho úplně jednoduše přenosným vzduchovým kompresorem nebo ruční pumpou, ve složeném stavu ho vezete na střeše. Magazín Truck Camper uvádí, že když je stan úplně nafouknutý, má délku podlahy dva metry, vnitřní výšku 2,1 metru, pět ventilačních oken a vstupní dveře. Část stanu je tedy dostatečně velká, aby se do ní vešla plnohodnotná matrace. Stan nemá problém ani když zafouká pořádný vítr (výrobce uvádí odolnost až do 110 km/h).

Je vyroben z nepromokavého materiálu a při plném vyfouknutí váží 27,5 kilogramu. Konstrukce, která se připevňuje ke střešnímu nosiči L200, je vysoká pouhých 18 centimetrů. U německého dealera jsme zjistili, že cena stanu je 3 410 eur, tedy nějakých 90 000 korun, a že k dispozici je i menší varianta, která stojí něco málo přes šedesát tisíc. Ne, auto ke stanu nepřibalují.

Za nás je to ideální řešení pro všechny, kdo rádi jezdí v terénu a chtějí něco originálního bez ohledu na cenu. Obyčejný rozkládací stan je totiž pořád o kus levnější a v podstatě stejně praktický. Jenže v obou případech musíte na korbu ještě naložit kromě matrace taky vybavení na kempování jako třeba solární sprchu nebo boxy s přenosnou kuchyní. A pak se nabízí myšlenka, jestli není lepší off-roadový přívěs nebo zda nepořídit terénní obytnou dodávku.

Reklama

Související témata:
Načítám