Hlavní obsah

Je sice mini, ale ubytuje až 6 lidí a má kuchyň i koupelnu

Foto: Mobi

Střešní stan a rozkládací markýza spolehlivě zajistí spoustu místa pro všechny dobrodruhy

Kempovací sezóna se sice blíží ke konci, ale zase přichází čas dlouhých zimních projektů a tohle by mohl být jeden z nich. Tohle by se přece dalo s trochou šikovnosti zvládnout! Nebo prostě napište Ježíškovi a budete to mít bez práce, jen to bude stát trochu víc peněz.

Článek

Letošní podivný rok dramaticky zvýšil zájem o kempování a autoturistiku po celé Evropě. Prodejny sportovních potřeb vyprodaly stany i spacáky všech velikostí, dovozci ojetých aut ze zahraničí začali vozit karavany a bydlíky, žně měly i v půjčovnách obytných vozů. Někdo má rád luxus na kolečkách, jiný se zase přímo vyžívá ve spartánském prostředí.

Foto: Mobi

Nepochybujte o tom, že co projede auto, to zvládne i tento přívěs

Když jsme ale objevili malý přívěs jménem Mobi X, zbystřili jsme. S běžným obytným autem do terénu nemůžete a moc to nejde ani s klasickým karavanem. Jenže tady máme jasnou výjimku!

Na první pohled vypadá Mobi X jako běžný laminátový přívěs, ve kterém se vozí třeba motorky, ale na ten druhý už je to všechno jinak. Šestnáctipalcové pneumatiky s terénním vzorkem, velká rezerva a střešní stan. Jeho hmotnost je 760 kg, takže se s ním v pohodě můžete pustit i do těžšího terénu. No a až pak zaparkujete…

Až zaparkujete, tak můžete otevřít stěnu a vytáhnout mobilní kuchyň s vestavěným sporákem a dřezem, Mobi dokonce dodává přívěs s jejím plným vybavením, včetně talířů a skleniček. Pak zbývá ještě rozložit stan venkovní sprchy a přenosné toalety. Nu a protože uvnitř přívěsu je komfortní spaní pro dvě osoby, a další dvě mohou spát venku, rázem máte čtyřmístný hotel uprostřed přírody.

Stan na střeše je za příplatek a zvýší ubytovací kapacitu na šest lidí. Za příplatek je i markýza a venkovní lednice, ale každý přívěs je už z výroby kromě kuchyně a spaní vybaven taky bojlerem a zásobníkem vody s objemem úctyhodných 150 litrů. A stejně předimenzovaná je i vestavěná elektrická baterie, která má kapacitu 105 Ah. Ve výbavě najdete i další věci jako třeba kanystr, lopatu, nájezdy… Prostě takové ty věci, které se vám při výjezdu do přírody mohou hodit.

Cena přívěsu Mobi X začíná na půl milionu korun a v případě dovozu z Austrálie, kde se taky vyrábí, si k ceně přihoďte ještě clo a DPH. Ve skutečnosti si myslíme, že s trochou snahy by ho někdo zvládl vyrobit i tady u nás. Tak to třeba berte jako inspiraci.

Reklama

Načítám