Hlavní obsah

Nejlevnější cesta k moři, znovuzrozený Wikov i nová rodinná Škodovka pro 7 lidí – Týden v Garáži

Foto: Jan Majurník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední prázdninový víkend je tady. I když se děti už brzy vrátí do školních lavic, stále si s nimi můžete naplánovat poslední letošní výlet k moři, vedoucí k vlnám polského Baltu. O tom, jak jsme cestu zvládli, si můžete přečíst v našem vyprávění, stejně jako si můžete přečíst i další nejdůležitější novinky na Garáži z uplynulého týdne.

Článek

Konec prázdnin se rychle blíží, avšak letošní letní sezóna bude pokračovat ještě pár týdnů a vy stále můžete stihnout dobrodružství při cestě na pláž. V uplynulém týdnu jsme vám přinesli naše doporučení, jak se nejlevněji a nejrychleji dostat k mořským vlnám, přičemž naše cesta vedla k polskému Baltu. Šestihodinovou trasu většina zkušených řidičů zvládne i za jedno odpoledne a našli jsme i možnosti, jak na místě přespat.

K baltským vodám jsme vyrazili novým Fordem Grand Tourneo Connect Active, zástupcem v Česku oblíbených krabicových MPV. V našem vyprávění vás seznamujeme s cestou, vybraným vozem i improvizovaným spaním v autě. Stále hledáte inspiraci na parádní dobrodružství u našich sousedů? Nastudujte si to v našem článku, začněte si balit a užijte si levná paliva – benzin v Polsku stojí 36 Kč a nafta 37 Kč za litr.

Foto: Rostislav Prokop pro Garáž.cz

Umíte si představit, že by se v Česku začal vyrábět nový luxusní kabriolet na přehlídky, jakým je náš virtuální Wikov 50?

Začátkem právě končícího týdne jsme se navíc vydali do fiktivní budoucnosti. Oživili jsme zapomenutou československou značku Wikov, když jsme spolu s naším dvorním návrhářem Rostislavem Prokopem připravili virtuální studii Wikov 50. Netradiční šestimístný kabriolet na přehlídky pohání mocný čtrnáctiválcový vidlicový motor!

Naopak mladoboleslavská značka Škoda nám ukázala svou realistickou budoucnost blížící se čistě elektrické éry, když světu odhalila první exteriérové skici nejnovější studie Škoda Vision 7S. Velké rodinné SUV přinese zcela nový designový jazyk značky a spojí jej s inovativním interiérem se zacílením a nejnovější technologie i rodinu.

Foto: Michal Houdek

Dokonce i modernizované Audi A8 L s nejmodernějšími technologiemi je tradiční limuzína s přirozenou elegancí

V uplynulém týdnu jsme se již tradičně svezli také nejnovějšími stroji na našem trhu. Jedním z nich je i modernizované luxusní Audi A8 L s vidlicovým osmiválcem, prvotřídním komfortem na předních i zadních sedadlech a čistou tradicí a elegancí limuzín. Ze světa jedné stopy vám pak přinášíme čtení o nejnovějším Ducati Multistrada V4 S, jedné z nejlepších motorek na světě.

Nudíte se a stále nemáte program na tento víkend? Podívejte se na naše tipy na auto-moto akce o následujícím volnu.

Reklama

Související témata:
Načítám