Hlavní obsah

Clarkson zapálí své auto, Hammonda vyděsí k smrti a May nabourá: Grand Tour se vrací na obrazovky

Foto: The Grand Tour

Nejnovější díl nefalšované autíčkářské zábavy plné nadávek a průšvihů bude již od 16. září na internetové televizi Amazon Prime

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trojice britských moderátorů Grand Tour tentokrát zavítala do polární oblasti Skandinávie, takže není překvapením, že nový díl s názvem Scandi Flick se bude točit okolo rally. Můžeme se tedy těšit na driftování na ledě, plameny šlehající z výfuku (nebo z kapoty) či staré dobré pošťuchování… a ještě mnohem víc!

Článek

Clarkson, Hammond a May. „Třem idiotům ve středním věku“, jak se moderátorské trio Grand Tour občas s nadhledem nazývá, evidentně ani po desetiletích moderátorské praxe nedochází kreativita a neotřelý (dobře, místy trochu nekorektní) humor. Po předešlém dílu Carnage A Trois zasazeném do Francie se nový speciál odehrává v polární oblasti Skandinávie – co by se mohlo pokazit?

Termín skandinávský švih (angl. scandinavian flick) je technika pro vyvolání driftu vhodná zejména na sněhu, je tedy příhodné, že si chlapci zvolili auta s rally rodokmenem – Mitsubishi Lancer Evo VIII (May), soudobé Subaru Impreza STi (Hammond) a Clarkson mírně vyčnívá s Audi RS4 generace B7, které je sice současníkem obou vozů, ve své době však šlo spíš o rychlý manažerský sedan.

Jak Jeremy hned v úvodu cituje instrukce hlavního producenta, pana Wilmana, úkolem je „projet napříč poslední evropskou divočinou“. Sněžná zábava říznutá rally atmosférou nabídne všechno možné od „vodního lyžování na sněhu“, šarvátku mezi Clarksonem a Hammondem, čistě náhodou úchvatný pohled na tamní scenérie a návštěvu opuštěné ponorkové základny ze studené války.

Právě zde je v traileru také letmý pohled na havárii Jamese Maye v jeho Mitsubishi při závodě napříč tunely staré vojenské základny. May tu utrpěl poranění hlavy a krku a zlomil si jedno žebro. Z nemocnice však byl nedlouho poté propuštěn a ke svým kolegům se opět připojil.

Závěrem se snad hodí jen dodat, že Richard nazve Jeremyho mužským pohlavním údem, Jeremy zapálí svoje Audi, načež vzápětí usoudí, že to nebyl dobrý nápad, a James ukradne autobusovou zastávku – takže vlastně všechno v pořádku. Díl bude možné sledovat na internetové televizi Amazon Prime od 16. září 2022.

Reklama

Načítám