Hlavní obsah

Kam o víkendu? Ve Zlíně startuje Barumka, sjedou se Čechie i Trabanty a nebude chybět ani vojenství

Foto: Václav Pech jr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uteklo to jako voda. Poslední prázdninový víkend je za dveřmi a my vám již tradičně přinášíme pár tipů, kam můžete vyrazit při trávení volného času. Nadšenci do motorsportu jistě navštíví letošní „Barumku“ a pro všechny ostatní máme doporučení na fanouškovské srazy legendárních Čechií i Trabantů. Současně vás zveme i na den s vojenskou technikou.

Článek

Kam o víkendu? Už tradičně vám připomínáme ty nejzajímavější auto-moto akce v následujícím volnu.

51. Barum Czech Rally Zlín 2022

Největší událostí nastávajícího víkendu je letošní 51. ročník legendární Barum Czech Rally Zlín. Letošní „Barumka“ začíná v pátek 26. srpna zahřívacím shakedownem a krátce před devátou hodinou večerní oficiálně odstartuje slavnostním zahájeném divácky ohromně oblíbenou noční „Super Special Stage“ ve Zlíně.

Foto: Škoda Auto

Jak si letos povede česká jezdecká špička? Nepochybně to bude napínavý souboj od startu až do cíle

I letošní 51. ročník Barum Czech Rally Zlín bude pro závodníky opravdovou výzvou, trvající až do neděle 28. srpna. Jezdci se svými navigátory musí zdolat celkem 13 rychlostních zkoušek na silničkách Valašska. Na startu přitom nebude chybět současná česká závodnická špička jako Jan Kopecký, Erik Cais, Filip Mareš, Dominik Stříteský a Václav Pech.

V letošním programu zlínské rally se navíc objeví i jubilejní desátý ročník závodů krásných bugatek a dalších historických vozů. Tradiční událost Grand Prix Bugatti Zlín slibuje parádní podívanou, kdy ulice Zlína ožijí nádherným čistě mechanickým zvukem předválečných skvostů.

XXIV. Mezinárodní sraz motocyklů Čechie-Böhmerland

Víte, že ikonická Čechie byla nejdelším sériově vyráběným motocyklem na světě? Tenhle unikátní stroj z Československa se nevidí každý den a už brzy budete mít příležitost. O nastávajícím víkendu ve dnech 26. až 28. srpna se v domově Čechií v Krásné Lípě koná 24. mezinárodní sraz majitelů a fanoušků těchto motocyklů. Z oficiálních informací však víme pouze to, že se nadšenci sjedou u Hotelu JEF v Doubici.

Foto: Jan Majurník

Čechie-Böhmerland je jednou z nejikoničtějších motorek z Československa

26. sraz Trabantů v kempu Vrbno

Nadšenci do proslulých východoněmeckých Trabantů se na celý blížící se víkend potkají na tradičním setkání vozů z bývalého Východního Německa. Letošní 26. ročník srazu se bude konat v jihočeském rekreačním středisku Tábor Vrbno v Blatné. Pořadatelé akce slibují soutěže řidičské zručnosti, spanilou jízdu, soutěž o nejhezčí vozy letošního srazu i parádní uvolněnou zábavu.

Den s technickou ve vojenském muzeu v Rokycanech

Vojenské muzeum na demarkační linii v Rokycanech na sobotu 27. srpna připravuje událost pro všechny nadšence do vojenství. Letošní Den s technikou se zaměřuje na prohlídky rozsáhlé expozice muzea, ukázky funkce i jízd vojenských strojů, a dokonce se představí i technika integrovaného záchranného systému.

Foto: Vojenské muzeum Rokycany

Vojenské muzeum v Rokycanech připravuje parádní podívanou pro všechny nadšence do válečných strojů

Pro diváky jsou připraveny statické i dynamické ukázky vojenské techniky, přičemž pořadatelé z muzea lákají i na soutěže pro děti, živé diskuze u vojenských vozidel, výstavu vozidel Tatra i odpolední seskok parašutistů od 14 hodin. Letošní Den s technikou v rokycanském vojenském muzeu začíná ve 13 hodin. Vstupné je zdarma.

Všechny potřebné informace pro návštěvníky naleznete na oficiálních stránkách uvedených událostí. Víte o dalších zajímavých auto-moto akcích o nadcházejícím víkendu? Napište o nich ostatním do komentářů. Děkujeme!

Reklama

Související témata:
Načítám