Hlavní obsah

Korejský multivan už cílí i na nejnáročnější klientelu: Hyundai Staria se představuje jako limuzína

Foto: Hyundai

Nový Hyundai Staria nás nepřestává fascinovat, protože jen krátce po představení stylové obytné varianty se představuje také jako luxusní limuzína. To nejdůležitější lákadlo pro nejnáročnější klientelu navíc poznáte už zvenku, protože má vysouvací strop pro zvětšení vnitřního prostoru. Zajímá vás, na kolik tenhle „korejský multivan“ vyjde?

Článek

Futuristická Staria je jedním z nejvýraznějších nových modelů Hyundai pro letošní rok. Jen krátce poté, co nám Korejci ukázali novou stylovou obytnou variantu Lounge Camper, nám představují i další verzi s cílem zaujmout další specifickou skupinu zákazníků. „Korejský multivan“ totiž nově oslovuje i tu nejnáročnější klientelu a přijíždí ve vrcholném provedení Lounge Limousime s prvotřídním komfortem.

Nová Staria Lounge Limousine je nejprostornější a nejluxusnější variantou vůbec. Jedním z nejdůležitějších parametrů luxusu a komfortu je prostornost, a proto je nová vrcholná Staria vybavena výsuvným stropem zvyšujícím prostor v kabině o 205 milimetrů. Pro příjemnější cestování má „limuzína“ i náladové stropní osvětlení „Starry Sky“, přídavné LED osvětlení pro útulnější atmosféru, čističku vzduchu, upravené naladění podvozku a lepší odhlučnění.

Foto: Hyundai

Výsuvný strop nejluxusnější Starie zvětší vnitřní prostor o 205 milimetrů a je vybaven náladovým osvětlením „Starry Sky“

Cestující na nejpohodlnějších zadních sedadlech se při dlouhých cestách zabaví sledováním filmů na 25palcové obrazovce, o které Hyundai pyšně uvádí, že je největší v tomto segmentu. Obrazovka navíc disponuje i dalšími funkcemi a nabízí připojení přes USB nebo HDMI, zrcadlení chytrých telefonů nebo standard HD DMB pro digitální vysílání televize pro mobilní zařízení ve vysokém rozlišení.

Na korejském trhu se luxusní minivan prodává v sedmimístné nebo devítimístné konfiguraci a je vybaven praktickou středovou konzolou s posouvacím a vysouvacím vestavěným stolkem. Ten navíc disponuje i USB-C porty pro nabíjení mobilních telefonů nebo držákem nápojů.

Zda se nejluxusnější Hyundai Staria objeví i na českém trhu, je zatím ve hvězdách, ale v domácí Jižní Koreji se prodává za zajímavou cenu. Základní cena za standardní devítimístnou variantu tam začíná od zhruba 1 055 000 Kč, zatímco za prostornější sedmimístnou verzi si připlatíte jen přibližně 31 tisíc Kč.

Reklama

Načítám