Hlavní obsah

Šikovný Hyundai Staria se představuje jako obytňák, ale v Česku jej zatím nekoupíte

Foto: Hyundai

Praktickým modelem Staria se Hyundai snaží nabídnout novou úroveň mobility pro rodiny i podnikání, ale na domácím trhu v Jižní Koreji myslí i na nadšence do kempování. Nově tam uvádí na trh obytnou variantu Lounge Camper, nabízející dostatek komfortu pro dvě osoby a lákající na zajímavou cenu.

Článek

Už od února se nový Hyundai Staria prodává i na českém trhu, ale ve světě se teď představuje i s novou speciální výbavou pro nadšence do kempování, co s futuristickým MPV rádi vyrazí na dobrodružný výlet do přírody. V Česku se zajímavá Staria momentálně prodává pouze v osobní verzi Tour, přičemž v budoucnu přibude i užitková varianta Van, ale v domácí Jižní Koreji je nově k dispozici i obytná Staria Lounge Camper.

Dobrodružnější obytná varianta se představuje ve dvou konfiguracích Camper 4 a Camper 11 podle počtu sedadel v základním stavu. Hlavním vylepšením při přestavbě na obytný minivan je elektricky ovládaný střešní stan a nafukovací matrace pro komfortní přespání uvnitř vozu. Staria Lounge Camper s charakteristickými zakulacenými, avšak krabicovitými tvary navíc nabízí dostatek prostoru pro spoustu vychytávek.

Foto: Hyundai

Hyundai Staria Lounge Camper pohodlně ubytuje dva nadšence do kempování

V nově obytném interiéru je kuchyně s jídelnou, vybavená 36litrovou lednicí, dřezem s vodní baterií, skládacím stolem a vestavěnými policemi. V zadní části je k dispozici i skromná sprcha a elektrická zásuvka pro připojení spotřebičů nebo příslušenství. Obytný prostor pak zvětšuje markýza a vestavěná moskytiéra „kemperům“ dovoluje nechat otevřené zadní dveře i v létě, aniž by se museli obávat nocování s otravným bzučícím a kousajícím hmyzem.

Obytný Hyundai Staria Lounge Camper nabízí dost prostoru pro komfortní přespání dvou lidí a na domácím trhu v Jižní Koreji stojí přijatelné peníze. Při současných směnných kurzech základní varianta Camper 11 vychází na přibližně 905 tisíc Kč a za luxusnější provedení Camper 4 zaplatíte přibližně 1,25 milionu korun. Finální cenu pak zvýší i další volitelná výbava. Pro srovnání připomínáme, že v Česku se Hyundai Staria prodává za cenu od 899 990 Kč.

Reklama

Načítám