Hlavní obsah

Futuristická dodávka Hyundai Staria se bude prodávat i u nás

Foto: Hyundai

Hyundai představuje užitkovou verzi nové futuristické dodávky Staria, která je zatím dostupná pouze na australském trhu, ale bude se prodávat i u nás. Zjistili jsme pro vás, s jakým názvem ji najdete v nabídce značky a v jakých konfiguracích se bude prodávat.

Článek

Hyundai začátkem letošního jara představil novou futuristickou dodávku s aerodynamickým a poměrně futuristickým designem, moderním vybavením interiéru a osobní verzí až pro jedenáct cestujících. Na českém trhu se nová Staria objeví ještě letos a korejská automobilka mezitím představuje i praktičtější užitkovou verzi, která se nyní začíná prodávat v Austrálii s názvem Staria Load.

Nový Hyundai Staria Load na australském trhu nahrazuje zastarávající obyčejnou dodávku Hyundai iLoad, kterou lze objednat ve dvoumístné nebo pětimístné konfiguraci se standardními jednodílnými zvedacími nebo dvoukřídlými zadními dveřmi. S praktičtějšími dělenými dveřmi se však na tamním trhu začne prodávat až v posledním čtvrtletí letošního roku.

Foto: Hyundai

Futuristický Hyundai Staria vypadá jako dodávka na baterky, ale pod kapotou má poctivý turbodiesel

Futuristický Hyundai Staria sice na první pohled vypadá jako elektrická dodávka, ale Hyundai ji vybavil konvenčním pohonem s 2,2 litrovým turbodieselem CRDi s nejvyšším výkonem 177 koní (130 kW), točivým momentem 430 Nm a osmistupňovým automatem. Nová Staria je výkonnější než odcházející iLoad a se stejnou motorizací se bude prodávat i u nás, a dokonce i se šestistupňovým manuálem.

Klíčovou vlastností dodávky je pochopitelně nákladový prostor a Hyundai uvádí, že Staria Load pojme až tři europalety. To je výrazné zlepšení oproti odcházejícímu modelu iLoad, který umí pojmout pouze dvě. Nákladový prostor Starie je 2 607 milimetrů dlouhý, 1 640 milimetrů široký 1 436 milimetrů vysoký a celkově má objem 4 935 litrů.

Ještě v letošním roce se nový Hyundai Staria objeví také na českém trhu, a to včetně užitkové verze s názvem Staria Van, která bude k dispozici v konfiguracích se třemi nebo šesti sedadly. Oficiální ceník bude zveřejněn v následujících týdnech, přičemž v Austrálii se užitková Staria Load prodává za cenu od přibližně 715 000 Kč.

Reklama

Související témata:
Načítám