Hlavní obsah

Futuristický Hyundai Staria přijíždí do Česka s finálním ceníkem

Foto: Hyundai

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Očekávaná dodávka Hyundai Staria konečně odhaluje české ceny, avšak na náš trh zatím přijíždí pouze v osobním provedení Tour. Nejnižší výbava s manuální převodovkou a pohonem předních kol se vejde pod jeden milion korun, za nejluxusnější provedení si ale naopak pěkně připlatíte.

Článek

Futuristická dodávka Hyundai Staria oficiálně přijíždí na český trh a momentálně je zákazníkům k dispozici pouze v osobní variantě Tour pro přepravu cestujících. Až devítimístné rodinné MPV se v Česku začíná prodávat ve čtyřech výbavových stupních, přičemž na začátku výroby bude dodáváno výhradně se vznětovým motorem 2,2 CRDi o 177 koních (130 kW). V závislosti na pohonu a výbavě si zákazníci mohou vybrat mezi šestistupňovou manuální převodovkou nebo osmistupňovým automatem.

Manuální řazení je ale k dispozici pouze u vozů s pohonem předních kol ve výbavových stupních Comfort, Smart a Style. Nejlepší výbava Luxury je k mání pouze s automatem, stejně jako všechny varianty s pohonem všech kol, a základní provedení Comfort automat naopak vůbec nenabízí. Standardně je Staria Tour devítimístná, ale vrcholová výbava Luxury nabízí pouze sedm míst pro větší komfort cestujících.

Foto: Hyundai

Hyundai Staria Tour spojuje futuristický design s obrovskou praktičností

České ceny za osobní Hyundai Staria Tour startují od 899 990 korun a zákazníci za své peníze dostanou nejnižší výbavu Comfort, která ve standardu zahrnuje posuvné dveře na obou stranách, 10,25palcový digitální přístrojový štít Supervision, autorádio s 8palcovým displejem a zadní parkovací kameru.

O stupeň vyšší výbava Smart s cenou od 1 049 990 korun k tomu přidává sedmnáctipalcová kola, Bi-LED přední světlomety, charakteristickou LED světelnou lištu nad maskou chladiče, automatickou klimatizaci, vyhřívaná přední sedadla nebo displej navigace s úhlopříčkou 10,25 palce. Staria Tour ve výbavě Smart je nejnižší variantou, kterou lze vybavit automatickou převodovkou a pohonem všech kol.

Foto: Hyundai

Vrcholnou výbavu Luxury si můžete zkrášlit exteriérovými pakety Dark nebo Brass Chrome a speciálními 18palcovými koly

S výbavou Style navíc standardně získáte i elektricky ovládané boční posuvné dveře i dveře zavazadlového prostoru s bezdotykovým otevíráním či přední parkovací senzory. Na seznamu příplatkové výbavy se pak objevuje i panoramatická střecha nebo paket Premium, přinášející kožená sedadla vpředu vyhřívaná i ventilovaná či 360° kamerový systém SVM. Hyundai Staria Tour s výbavovým stupněm Style začíná od 1 099 990 korun.

Vrcholem nabídky pak je sedmimístná verze Luxury se zacílením na maximální komfort cestujících. V semišovém interiéru s ambientním osvětlením nechybí čalounění sedadel kůží nappa, s vyhříváním i ventilací, a atmosféru uvnitř zdokonaluje prémiový audiosystém Bose. Ceny nejlepšího Hyundaie Staria Tour s výbavovým stupněm Luxury začínají od 1 399 990 korun.

Foto: Hyundai

Staria Tour je standardně devítimístná, zatímco vrcholová výbava Luxury nabízí jen sedmimístnou konfiguraci

Za osmistupňovou automatickou převodovku si v Česku připlatíte 50 tisíc korun, příplatek za pohon všech kol je rovněž 50 tisíc korun. Hyundai Staria Tour se v Česku prodává s nadstandardní tříletou zárukou bez omezení počtu najetých kilometrů, přičemž autorizovaní prodejci již uzavírají objednávky. První zákazníci se dočkají svých vozů v první polovině letošního roku a užitková varianta dorazí na náš trh v průběhu tohoto roku.

Všechny ceny jsou uvedeny včetně DPH.

Reklama

Související témata:
Načítám