Hlavní obsah

Hyundai Ioniq 6: Automobilka odhalila první náhled na koncepční skicu zbrusu nového elektromobilu

Foto: Hyundai

Již brzy se můžeme těšit na zbrusu nový elektromobil od značky Hyundai – novinka ponese jméno Ioniq 6

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Hyundai patří k výrobcům, kteří už nyní vidí v klasických bateriových elektromobilech (BEV) obrovský potenciál, a tak věnuje spoustu prostředků a úsilí jejich vývoji, dolaďování a vylepšování. Není tedy překvapením, že nám už dobře známý typ Ioniq 5 dostane brzy sourozence jménem Ioniq 6.

Článek

Rodina Ioniq se pomalu, ale jistě rozrůstá. Po nám už dobře známém (a povedeném) elektromobilu Ioniq 5  automobilka ze Soulu ukázala první „ochutnávku“ typu Ioniq 6, o který se v blízké budoucnosti rozroste elektricky poháněná část vozového parku značky Hyundai.

Foto: Hyundai

Nový model Hyundai Ioniq 6 bere inspiraci od vozu Hyundai Prophecy, konceptu z roku 2020 (na fotce). Nechme se překvapit, do jak velké míry se mu bude výsledný vůz podobat! Zřejmě dost

Hned na první pohled nelze přehlédnout protaženou siluetu, která zcela evidentně byla navržena s ohledem na aerodynamickou účinnost. Chystaný zbrusu nový model Ioniq 6 je inspirován konceptem Hyundai Prophecy a půjde o čistě elektrický vůz disponující skvělou aerodynamikou a (možná právě proto) také „designovou čistotou“, tedy jednoduchými a ničím nerušenými liniemi.

Ze strany automobilky je zcela logické, že jako základ poslouží modulární platforma určená pro elektromobily zvaná E-GMP čili Electric Global Modular Platform. Konkrétně pro chystaný typ Ioniq 6 však Hyundai Motor Group počítá, jak nepatrně napovídá i skica, se značným prodloužením rozvoru, což se příznivě projeví na vnitřním prostoru a celkovém komfortu na palubě.

Lidé od Hyundai jsou si velmi dobře vědomi, že fanoušci, příznivci či potenciální zákazníci (a také i my – novináři) by si velmi rádi prohlédli také další fotografie poodhalující model Ioniq 6 – slíbili nám, že se na ně můžeme těšit už v následujících několika dnech na sociálních sítích automobilky a na webových stránkách věnovaných primárně modelu Ioniq 6.

Automobilka se zároveň dušuje, že až si plně prohlédneme exteriér vozu, oznámí také parametry, jako jsou rozměry a celkový vnější i vnitřní design, a to ještě v závěru tohoto měsíce. Už teď jsme zvědaví!

Reklama

Načítám