Hlavní obsah

Elektrický Hyundai Ioniq 5 přijíždí s novým větším akumulátorem a dojezdem přes 500 kilometrů

Foto: Hyundai

Elektromobil Hyundai Ioniq 5 se jen krátce po vítězství v prestižní anketě Světové auto roku 2022 představuje s novými vylepšeními pro Evropu. Hlavními novinkami jsou nový větší akumulátor slibující nejvyšší dojezd přes 500 kilometrů, chytrý systém pro regulaci teploty baterie před nabíjením a digitální zpětná zrcátka zvenku i uvnitř.

Článek

Korejský Hyundai jede naplno! Elektrický Ioniq 5 je nejnovějším Světovým autem roku (WCOTY), když ovládl mezinárodní anketu hned ve třech kategoriích – získal ocenění za elektromobil roku, design roku a celkové vítězství. Ve finále porazil konkurenční Ford Mustang Mach-E a koncernového sourozence Kia EV6, čerstvého držitele titulu Evropské auto roku 2022.

Jen krátce po zveřejnění výsledků a oslavách se futuristický elektrický hatchback představuje s novou modernizací pro evropský trh, která ještě upevňuje jeho pozici v silně konkurenčním světě elektromobilů. S novým modelovým rokem se představuje s decentními aktualizacemi i významným hardwarovým vylepšením pro příjemnější každodenní soužití.

Foto: Hyundai

Futuristický Hyundai Ioniq 5 se v Evropě dočkal většího akumulátoru s delším dojezdem až 507 kilometrů. Ten původní přitom nabízel „jen“ 481 kilometrů

Nejdůležitější novinkou Ioniqu 5 je nová baterie. Stejně jako na americkém trhu se i v Evropě bude elektromobil nově prodávat s volitelným akumulátorem o kapacitě 77,4 kWh. Nahrazuje tak předchozí 72,6 kWh baterii a připojuje se k menší 58 kWh baterie, kterou automobilka zachovává jako základní variantu. S novým úložištěm elektrické energie přichází i zvýšení výkonu o 11 koní a maximální dojezd až 507 kilometrů na jedno nabití s certifikací WLTP.

Tepelné čerpadlo je sice i nadále na seznamu příplatkové výbavy, ale novým vylepšením ovlivňujícím teplotu je vyhřívání i ochlazování baterie pro regulaci teploty tak, aby pracovala s optimálními podmínkami pro nabíjení při cestování. To připravuje vůz na nabíjení co nejvyšším výkonem v horkém i chladném počasí. Chytrá funkce se aktivuje automaticky při zadání rychlonabíjecí stanice do navigace.

Foto: Hyundai

Elektrický Ioniq 5 přijíždí s novými vylepšeními, ale oceňovaný design zůstává beze změn

S novým modelovým rokem 2023 se v elektrickém Ioniqu 5 představuje i nové vnitřní „zrcátko“ přenášející obraz z kamery v zadním spoileru vozidla do interiéru. Hyundai navíc slibuje optimalizovanou viditelnost s panoramatickým výhledem za elektromobil. Spolu s digitálním vnitřním zrcátkem jsou k dispozici také digitální vnější zrcátka, která Hyundai poprvé přináší i do Evropy.

Reklama

Načítám