Hlavní obsah

Hodně drahý skicák na kolech. Bugatti se pochlubilo pomalovaným a jedinečným Chironem Super Sport Golden Era

Foto: Bugatti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Bugatti odhalila jedinečné provedení modelu Chiron. Jde o unikátní auto, které s velkou nadsázkou řečeno představuje velice drahý pojízdný „skicák“.

Článek

Hlavním tahákem Chironu Super Sport Golden Era je totiž speciální lakování karoserie, jehož součástí je 45 ručně malovaných skic vozů z historie značky Bugatti. A další „obrázky“ najdeme v interiéru.

Za vozem stojí oddělení Bugatti Sur Mesure. To má, jak napovídá už jméno programu, které můžeme do češtiny přeložit jako „Bugatti na míru“, za úkol upravovat auta podle přání a vkusu jednotlivých zákazníků. V případě Chironu Super Sport Golden Era se specialisté věnovali klientovi ze Spojených států amerických. Bugatti jeho identitu neprozrazuje, naznačuje pouze, že jde o „velmi důležitého zákazníka“, který se na automobilku obrátil prostřednictvím prodejce ve městě Greenwich v Connecticutu.

Firma dále tvrdí, že projekt tohoto jedinečného exempláře (další takový už nevznikne) představoval zřejmě největší výzvu, jaké divize Bugatti Sur Mesure dosud čelila. Jen práce na exteriéru prý zabraly více než 400 hodin.

Nejmenovaný zákazník si svůj kousek vysnil jako oslavu Chironu Super Sport, neboť tento model považuje za „mezník automobilového světa“. Designérský tým v reakci navrhl koncept ručně malovaných skic na karoserii. A klient se prý do nápadu zamiloval.

Bugatti kvůli projektu údajně muselo vyvinout novou techniku „malby“, aby bylo možné ručně kreslit skici na karoserii pomocí tužek. Samozřejmě muselo myslet také na životnost, majitele Chironu by jistě nepotěšilo, kdyby „obrázky“ třeba rychle bledly.

Na straně spolujezdce napočítáme 26 náčrtů s ikonickými modely Bugatti - včetně Type 41 Royale a Type 57 SC Atlantic. Na straně řidiče je 19 skic z nedávné historie automobilky, najdeme mezi nimi EB110, Veyron, Chiron, Divo, Centodieci a La Voiture Noire. Zajímavě ale vypadá také vyobrazení 3 712 jednotlivých dílů motoru W16.

Náčrty zdobí speciální zlatý lak karoserie, Bugatti mu říká Doré, který přechází do odstínu Nocturne Black - ten pokrývá přední část vozu.

Další obrázky slavných „bugatek“ nalezneme v interiéru. Kožené výplně dveří obohatily náčrty modelů EB110, Veyron, Chiron, Type 35, Type 57 SC Atlantic a Type 41 Royale. A nechybí další specialitky, například prošívání s nápisem Golden Era na sedadlech nebo upozornění, že toto konkrétní auto je jediné na světě.

Bugatti Chiron Super Sport Golder Era bude svému majiteli předáno na známé „autařské“ akci Monterey Car Week v Kalifornii, jež začíná už v pátek 11. srpna. Částku, již zákazník za svůj vůz musel zaplatit, neznáme, ale rozhodně šlo o VELKÉ peníze. Základní cena Chironu Super Sport totiž činí asi 78 milionů korun…

Reklama

Související témata:
Načítám