Hlavní obsah

Ferrari hlásí vyprodáno! Když si objednáte auto dnes, počkáte si na něj několik let

Foto: Ferrari

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco ostatní automobilky mají obavy o budoucnost, v Maranellu se bát nemusí. Současné objednávky pro ně znamenají práci na dlouhé roky dopředu.

Článek

Kdo by nesnil o červeném Ferrari zaparkovaném v garáži? No, pokud jste právě vydělali potřebné miliony a chcete si tento sen splnit, budete si muset ještě pár let počkat. I když totiž navštívíte showroom italské značky ještě dnes a rovnou podepíšete objednávku, své auto neuvidíte pár let…

Benedetto Vigna, šéf automobilky Ferrari, totiž před novináři zmínil, že seznam objednávek čekajících na výrobu je rekordně dlouhý. Dokonce tak dlouhý, že všechna již objednaná auta nestihnou vyrobit před koncem roku 2025. Nové objednávky tak padají rovnou až do plánu produkce roku 2026.

Přitom letošní produkce již překonává tu loňskou – za první devět měsíců roku 2023 maranellská továrna vyprodukovala 10 418 vozů, což je o 5,3 % (resp. 524 aut) víc než za stejné období roku 2022.

Foto: Ferrari

Purosangue je už nyní prodejním hitem Ferrari, jeho výroba však bude omezená na pětinu celkové produkce automobilky.

A to SUV Purosangue, horká novinka v nabídce italské automobilky, teprve pomalu začíná sjíždět z výrobní linky. Jenom jeho výroba by přitom měla tvořit 20 % celkového ročního odbytu značky.

Letos v září také poprvé prodeje hybridních vozů Ferrari překonaly prodeje svých spalovacích sourozenců (tvořily 51,3 % prodejů). Automobilka již také připravuje první čistě elektrický model, měl by dorazit na konci roku 2025. Právě pro elektrifikované a elektrické modely se staví nová továrna, jejíž brány se otevřou již příští rok v létě.

Reklama

Související témata:
Načítám