Hlavní obsah

Vyhrát, nebo nic: Film o Enzu Ferrarim se představuje v traileru, bude to strhující podívaná

Foto: Neon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do kin se chystá film o Enzu Ferrarim, zakladateli a dlouholetém šéfovi stejnojmenné automobilky a závodního týmu, od mistra filmového řemesla Michaela Manna. Že půjde o strhující záležitost, je jasně patrné už z prvního uvolněného traileru k připravovanému snímku.

Článek

„Když pojedeš s jedním z mých aut, tak s ním musíš vyhrát,“ prohlásí sám Enzo Ferrari ztvárněný Adamem Driverem jako jedinou větu v celém traileru. To dokonale vystihuje um, pýchu i nesmlouvavou přímost zakladatele a šéfa nejikoničtější automobilové značky a závodní stáje historie.

Nový snímek Michaela Manna (natočil filmy Poslední Mohykán, Nelítostný souboj, Letec a další), pro nějž je to srdeční materiál, který připravoval celé dvě dekády, totiž nebude prachsprostou adorací Scuderie, ale dramatem postihujícím nejen atmosféru, vášeň a rizika závodění v padesátých letech, ale i život osobitého pana Enza.

Foto: Neon

Závodění v padesátých letech bylo rychlé, hlučné, vzrušující a po čertech nebezpečné! A to vše nám film zaručeně ukáže.

Děj filmu se má točit kolem událostí roku 1957, které automobilku Ferrari i Enza zastihly v těžké situaci. Deset let od svého založení totiž značka bojuje s hrozícím bankrotem a chce se zachránit vítězstvím v závodě Mille Miglia, Enzo stále oplakává svého zesnulého syna Alfreda a řeší problémy s manželkou a milenkou.

Foto: STXfilms

Enzo Ferrari byl rozporuplnou osobností. Proslul jak svými schopnostmi, umem a vášní pro závodění, tak i svým temperamentem, nesmlouvavostí a despotismem.

Předlohou k filmu se stala kniha Brocka Yatese, který si ve svém vyobrazení Enza Ferrariho nebral žádné servítky – kontroverzní „Il Commendatore“ byl totiž velmi svérázný člověk, jenž nadevše miloval závodění a za všech okolností toužil vítězit, s lidmi to ale zase tolik neuměl a jen málokomu projevil svou přívětivou tvář.

Bezpochyby nás tak čeká strhující podívána jako po stránce automobilových závodů, tak i osobních konfliktů. Těšit se můžeme kromě Adama Drivera také na Penélope Cruz (v roli Enzovy manželky) nebo Patricka Dempseyho, známého herce a nadšeného závodníka.

Přesné datum české premiéry ještě neznáme, ale určitě to bude těsně před koncem letošního roku (v USA je naplánována na 25. 12.). Sledujte Garáž.cz, o tomhle filmu si u nás určitě ještě přečtete!

Reklama

Související témata:
Životopisné filmy
Načítám