Hlavní obsah

Elektromobil za pár šupů? Hyundai dá ke státní dotaci slevu dalších 300 tisíc, cenu srazil na historické minimum

Foto: Hyundai

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plnohodnotný elektromobil s dojezdem přes 500 km za 622 tisíc bez daně? Kdepak, nejde o chybu, ale akční nabídku značky Hyundai.

Článek

Zvýhodnění elektrických modelů přichází ruku v ruce se státní dotační výzvou Záruka Elektromobilita, která má živnostníky a firmy motivovat k nákupu „zelených“ vozů. Na osobní elektromobily lze získat příspěvek až 200 000 Kč, který se Hyundai rozhodl podpořit další akcí.

V závislosti na zvoleném modelu se totiž můžete propracovat ke zvýhodnění přes 300 tisíc! Tak třeba crossover Hyundai Kona Electric ve výbavě Czech Edition nabízí slevu 302 940 Kč. Po odečtení státní dotace je tedy pořizovací cena 622 237 Kč bez DPH. Elektrickou Konu tak mohou čeští zájemci pořídit nejlevněji v historii.

Za takovou sumu přitom dostanete plnohodnotné elektroauto. Kona má 65kWh baterii, se kterou slibuje až 514 kilometrů na jedno nabití. Výbava je navíc bohatá, kromě plejády standardních položek je součástí i tepelné čerpadlo, digitální klíč do chytrého telefonu nebo systém V2L, jenž umožňuje napájet další elektrická zařízení z trakční baterie vozu.

Foto: Lukáš Kukla, Garáž.cz

Akce se týká i větších elektromodelů, jako je Ioniq 5 a Ioniq 6.

Zvýhodnění ze strany Hyundai se týká i větších elektromobilů. Ioniq 5 nabízí dodatečnou akci 274 810 Kč, takže jej i s dotací pořídíte od 986 017 Kč. Nepatrně nižší, ale pořád hodně sympatická je sleva 232 311 Kč u Ioniqu 6, což včetně dotačního programu znamená pořizovací cenu od 1 008 743 Kč bez DPH.

Pokud by vás taková nabídka k nákupu elektromobilu motivovala, ale s dotačním programem nemáte žádné zkušenosti, nevadí. Hyundai radí, abyste se obrátili přímo na autorizovanou síť dealerů, jejíž prodejci vám s celým procesem rádi a zdarma poradí. Celá akce platí na skladové vozy do vyprodání zásob.

Reklama

Načítám