Hlavní obsah

Elektrický Hyundai Kona z Nošovic má české ceny. Je to jeden z nejdostupnějších elektromobilů, v akci ušetříte až 160 000 Kč

Foto: Hyundai

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová generace Kony přijíždí s různorodými typy pohonů. Elektrické provedení se vyrábí v Nošovicích a dostává výbavu Czech Edition, která je tuzemskému zákazníkovi ušitá na míru.

Článek

Hyundai v nedávné době nabídku elektrických vozů značně předělal. Z modelu Ioniq se stala celá modelová řada, pod niž spadají nejmodernější elektrické vozy, nejčerstvějším přírůstkem je aerodynamický Ioniq 6. Na různé pohony v jedné karoserii ale Korejci zcela nezanevřeli. A tak se druhá generace Kony pořád nabízí coby hybrid, plug-in hybrid i elektromobil.

Právě bateriová verze se nyní dočkala českého ceníku. V něm najdeme dvě varianty lišící se výkonem i akumulátorem, pro obě z nich může zákazník vybírat ze třech výbavových stupňů – Smart, Czech Edition a Style. Ano, našinec může sáhnout po výhodném výbavovém provedení, které vzniklo výhradně pro náš trh.

Varianta Eco má elektromotor s výkonem 114 kW a baterii o kapacitě 48,4 kWh. Ta disponuje dojezdem 377 kilometrů a s maximálním dobíjecím výkonem 74 kW se u rychlonabíječky doplní na 80 % za jednačtyřicet minut. Provedení Pro má 160 kW a větší 65,4kWh akumulátor. S ním už Kona slibuje dojezd 514 kilometrů, díky výkonnějšímu 102kW nabíjení je navíc čas dobití shodný s menší baterkou. Roztáčena jsou v obou případech výhradně přední kola.

Foto: Hyundai

Kabina nové Kony sází po vzoru ostatních hyundaiů na čistotu a moderní design. Většina funkcí se soustředí do dvou obrazovek na přístrojové desce, na tradiční tlačítka se ale nezanevřelo.

Pro výbavy Smart a Style můžete aktuálně využít zvýhodnění 90 000 Kč, v případě Czech Edition je to dokonce 160 000 Kč. Podmínkou je registrace vozidla na jméno zákazníka a využití značkového pojištění. V akci stojí Kona Smart 899 990 Kč a už v základu je solidně vybavená. Má například 17“ kola z lehkých slitin, dva 12,3palcové displeje, dvouzónovou klimatizaci, parkovací senzory vpředu i vzadu či zadní parkovací kameru. Cestu před vámi osvěcují Bi-LED světlomety, nechybí ani 27litrový úložný prostor pod přední kapotou. Jen připomeňme, že dozadu naložíte 466 litrů zavazadel.

Výbava Czech Edition startuje na sumě 979 990 Kč a disponuje bezklíčovým odemykáním a startováním, full LED předními světlomety, elektricky ovládanými pátými dveřmi, tepelným čerpadlem prodlužujícím dojezd či vnitřní zásuvkou s funkcí V2L. Auto vám tedy z trakční baterie zvládne dobít řadu dalších elektrických zařízení, v krajním případě i jiný elektromobil.

Provedení Style už stojí 1 099 990 Kč a vůz vylepšuje interiérem čalouněným kombinací látky a kůže, elektricky nastavitelnými sedadly řidiče a spolujezdce, ambientním osvětlením či vyhříváním předních i zadních sedaček. Funkce V2L má v tomto případě vnější zásuvku. Konu Style navíc můžete vyšperkovat ještě paketem Premium za 70 000 Kč, který zahrnuje devatenáctipalcová kola, head-up displej, audiosystém Bose, 360stupňové kamery či pokročilý asistent pro jízdu na dálnici.

Za výkonnější verzi s vyšším dojezdem se u všech výbav připlácí 140 000 Kč. V akci je dnes nošovický Hyundai Kona jedním z nejdostupnějších elektromobilů, které můžete na českém trhu pořídit. První zákazníci už mohou své vozy objednávat a je jen otázkou času, než je začneme potkávat na tuzemských silnicích.

Reklama

Načítám