Hlavní obsah

Deset nejčtenějších testů výjimečných aut roku 2021

Foto: Redakce Garáž.cz

Kromě nových aut rádi sedneme za volant i těch starších – hrdinů z plakátu a aut našeho dětství, historicky výjimečných kousků nebo těch úplně obyčejných – a nasáváme dojmy z automobilismu dob dávno minulých, nostalgicky vzpomínáme, brbláme, jak se časy změnily, nebo naopak nadáváme, jak byla auta dřív příšerná. Přijde na to, o jak povedené auto šlo. A tady v souhrnu toho nejčtenějšího za uplynulý rok jsou ta nejlepší a nejzajímavější.

Článek

V naší historické sekci youngtimerů a veteránu se nám sešel vskutku pestrý výběr: od osmiválcového amerického pick-upu přes výdobytek socialismu, vtipný škodovácký úlet až po neúnavný pracovní nástroj, do toho sporťáky všech tvarů, velikostí, koncepcí i stáří. Tady si jistě každý najde svého favorita. Nám by se v garáži líbily všechny…

1) RAM 1500 Hemi

Foto: Mikka

Vpředu osmiválec, vzadu velká nákladová korba. Perfektní kombinace!

Velký pick-up s osmiválcem? V Americe úplně běžná věc, v našich končinách výjimečné auto, které na silnici nepřehlédnete. Kromě toho, že s ním naděláte spoustu parády, ho bude taky velká radost řídit… i když menší radost bude ho krmit.

2) Žiguli 1600

Foto: Martin Platzer

Patřili jste v mládí/dětství k týmu Žiguli, nebo Škoda?

Ruce nahoru, kdo s ním zamlada jezdil nebo se vozil na zadních sedačkách? Nejspíš většina… a zbylí po něm alespoň toužili. Bylo to vážně dobré auto, nebo nás jen matou nostalgické vzpomínky?

3) Škoda Felicia Fun

Foto: Martin Tolar

Škoda Felicia byl tak trochu jiný pick-up…

Škoda vyrábí samá rozumná auta. O to výjimečnější je tenhle bláznivý žlutý pick-up s vyklápěcí dvojicí zadních sedadel, který je jako dělaný na pláž… u nás nejspíš Máchova jezera.

4) Lotus Omega Carlton

Foto: Petr Jeřábek

Omega Carlton od Lotusu patřila k nejrychlejším autům své doby

Když hoši od Lotusu sáhli na obyčejný koráb od Opelu, stvořili nejrychlejší auto své doby, které však mělo čtyři plnohodnotná sedadla a jízdní komfort, s nímž se pravé sporťáky nemohly měřit.

5) Mazda6 MPS

Foto: Mikka

Tenhle sedan umí pořádně fofrovat, šestku MPS poznáte podle dvojice výfuků

Rychlé Mazdy jsou už jen vzpomínkou, ale když se k nějaké ojeté dostanete, hned po ní skočte. MPS je totiž zárukou vzrušujících sportovních zážitků za volantem.

6) ACE Porsche 550

Foto: Martin Tolar

Ukázka toho, že replika může být nejen krásná na pohled, ale i příjemná na řízení

Kdyby všechny repliky klasických sporťáků byly takhle dobré…! Replika ikonického Porsche 550 od ACE je fantastické auto, na které je nejen radost pohledět, ale především je radost ho řídit!

7) Honda S2000

Foto: Petr Jeřábek

Honda S2000 je lehkonohý otevřený sporťák s výjimečným motorem

Když Honda svůj motorkářský majstrštyk – atmosférický dvoulitr s výkonem 240 koní točící až 9 000 otáček – instalovala pod kapotu sexy dvoumístného roadsteru, stvořila sportovní legendu, která je dosud nepřekonaná.

8) Praga V3S

Foto: Martin Tolar

Dřív jste Pragu V3S viděli na každém rohu, dnes je z ní na českých silnicích výjimečný úkaz

Vejtřaska byla ještě docela nedávno všudypřítomným pracovním nástrojem, dnes se z ní ale stává cenné zboží na trhu veteránů. Stálo by za to zaparkovat ji v garáži?

9) Mercedes-Benz SLK

Foto: Martin Tolar

Mercedes-Benz SLK má svoje kouzlo. Především v létě

Svého času byla otevřená auta s pevnou skládací střechou hodně horkým zbožím a Mercedes SLK mezi nimi vyčníval, byl totiž krásný, komfortní a spolehlivý. Bude s ním ale po letech i nějaká zábava?

10) Ford Mustang Mach 1

Foto: Martin Jánský

První Mustang Mach 1 se okamžitě stává terčem pozornosti všude, kde se objeví

Řídit klasický Mustang je radost a krotit verzi Mach 1 oslavující nadzvukovou rychlost je ještě lepší. I když samozřejmě není tak rychlý, jak jeho jméno naznačuje, charismatu má na rozdávání.

Tak jak se vám výběr toho nejlepšího líbil? Jestli vám tento článek měl něco naznačit, tak že nikdy není pozdě splnit si svůj automobilový sen, protože žijeme jen jednou!

Reklama

Načítám