Hlavní obsah

Když si Formule 1 hraje na rallye auto: Ricciardo prohání monopost Red Bull na australských pláních

Foto: Formula 1

Daniel Ricciardo se vrací do kokpitu Formule 1, ne však na startu Velké ceny.

Daniel Ricciardo už se sice sedačky ve Formuli 1 nedočkal – patrně se mu však i nadále daří udržovat dobré vztahy, neboť po letech opět usedl do monopostu Red Bull RB7, aby s ním prodriftoval pláně australské pustiny. Celý jeho „výlet“ byl pečlivě zdokumentován.

Článek

Je to tak, Ricciarda na startovním roštu F1 nejspíš v dohledné době neuvidíme. Australský závodník však přijal ve své bývalé stáji Red Bull místo takzvaného třetího pilota – bude tedy pomáhat s testováním a bude připraven pro případy, že by Max Verstappen nebo Sergio Pérez nebyli schopni z nějakého důvodu nastoupit.

Aby nevyšel ze cviku, doslova oprášil starý monopost z roku 2011 – typ RB7 s atmosférickým osmiválcem. Kromě australské pustiny se Danny projel také po veřejných, byť tou dobou uzavřených silnicích, zavítal i na krásný závodní okruh Mount Panorama, který hostil seriál cestovních vozů.

Vedle Ricciarda se na videu objeví další tváře značky Red Bull – jmenovitě jezdci motokrosu Toby Price a Daniel Sanders, akrobatický pilot Matt Hall a závěrem si zazávodí kolo na kolo s Shanem van Gisbergenem, jezdcem slavné série V8 Supercars (aktuálně už pouze Supercars).

„Po mém prvním výletě s Red Bull Racing do San Franciska jsem vždy snil o tom udělat něco podobného doma v Austrálii,“ nechal se slyšet Ricciardo. „Vrátit se domů a pořádně prohnat RB7 napříč australskou pustinou byl nezaměnitelný zážitek a byl o to lepší, že jsem se o něj mohl podělit se světem.“

Typ RB7 byl soutěžní monopost stáje Red Bull v roce 2011, tedy ještě před nástupem hybridního pohonu. Jeho 2,4l V8 dosahovala výkonu přes 750 koní a točila až do uši rvoucích 18 000 otáček za minutu. Sebastianu Vettelovi se s vozem podařilo získat jeho v pořadí druhý titul mistra světa.

Reklama

Načítám