Hlavní obsah

Cenově dostupná auta z první i druhé ruky, moderní novinky i návrat do historie – Týden v Garáži

Foto: Volkswagen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zbrusu nové vozy, různorodé pohony i tipy na pořízení aut, která nezruinují váš rodinný rozpočet. Uplynulý týden v Garáži byl na automobilová témata znovu výživný.

Článek

Velkým tématem posledních měsíců jsou ceny nových aut. Ty totiž z nejrůznějších důvodů intenzivně rostou a pořídit si zbrusu nový vůz je pro všední rodinu mnohdy finančně náročné. Proto jsme dali dohromady seznam nejdostupnějších automobilů na českém trhu a zjistili, kolik z nich se dnes ještě vejde pod hranici 300 000 Kč.

Tím však přehled týkající se cen teprve začíná. Posvítili jsme si i na ojetiny, konkrétně kousky s automatem do 50 000 Kč. Možná vás překvapí, kolik takových aut se u nás dá z druhé ruky sehnat. V týdnu vás zaujala také zpráva o další cenové pecce, kterou chystá britsko-čínská značka MG. Po sympaticky naceněném elektromobilu MG4 totiž plánuje novou generaci MG3, tedy auta velikosti Škody Fabia s klasickým spalovacím motorem a cenou, která by v České republice mohla patřit k těm vůbec nejnižším.

Po stránce pohonů to bylo i v uplynulém týdnu různorodé. Zaměřili jsme se na cenu paliv v Česku, jež opět stihla povyrůst. Informovali jsme o alternativě v podobě syntetických paliv, která nám dávala naději na záchranu spalovacích motorů, mezi evropskými zeměmi však získala jen minimální podporu. Kromě toho se objevila informace o chystaném levném elektromobilu značky Hyundai, elektrický Jeep Avenger naopak na českém trhu doplnila spalovací verze s fajn cenou.

Foto: Jeep

Jeep Avenger se doposud profiloval jen jako elektromobil. Spalovací verze je vítanou novinkou, navíc startuje na částce 599 900 Kč…

Světu se mezitím slavnostně představila zbrusu nová generace Volkswagenu Tiguan. Ten je zaoblenější a plný moderních technologií, na výběr má navíc pořád paletu benzinových a naftových motorů. Nový Tiguan se představil jen pár dní před Kodiaqem, jehož premiéra je na spadnutí, neboť auto má za sebou i finální várku testovacích jízd.

Pokud namísto horkých automobilových novinek preferujete spíše ohlédnutí za pestrou historií, určitě jste zaregistrovali dobovou reportáž z roku 1985 ze světa automobilky Škoda. Stejně tak jsme připomněli příběh značky Avia, která svého času chtěla vyrazit ve stopách úspěšné Tatry, cesta to ale byla pořádně trnitá…

Tolik k automobilovým článkům z posledních dní. Ale nebojte, i ty nadcházející budou plné zajímavého čtení, ať už preferujete vůni benzinu, nebo bzukot elektrického pohonu!

Reklama

Načítám