Hlavní obsah

Další cenová pecka od MG: Nový konkurent Fabie by mohl být jedním z nejlevnějších aut u nás

Foto: Jiří Čermák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Značka MG často hovoří o své čistě elektrické budoucnosti. Evidentně to ale stále nevzdává ani se spalovacími motory, které má nabídnout ve zbrusu novém modelu MG3, přímém konkurentu Fabie či Clia.

Článek

V souvislosti se znovuoživenou britsko-čínskou značkou MG se poslední měsíce hovoří hlavně o elektromobilech. U nás poměrem cena/výkon zabodovalo už MG4, co nevidět se na českém trhu dočkáme také prvního elektrického kombíku MG5. A do toho automobilka představila neotřelou vlajkovou loď zvanou Cyberster. Mohlo by se zdát, že se spalovacími motory je definitivní konec, opak je ale pravdou.

MG totiž pracuje na nové generaci modelu MG3, což je malý městský hatchback a přímý konkurent Škody Fabia, Renaultu Clio či Opelu Corsa. Z dřívějška víme, že produkty této značky patří k těm vůbec nejdostupnějším, a „trojka“ by tedy výhledově mohla bezkonkurenčně nízkou cenou zabodovat také u českých zákazníků. Možná by se mohla zařadit mezi nejlevnější auta na českém trhu.

Na technické podrobnosti je ještě brzy, už teď ale víme, že na rozdíl od MG4 nebude novinka disponovat čistě elektrickým pohonem. Očekávat prý máme jeden nebo více spalovacích motorů vybavených nanejvýš mild-hybridní technologií. Současné MG3 se v závislosti na trhu prodává s benzinovou třináctistovkou či patnáctistovkou. Nepodložené zprávy hovoří o novince se zážehovým čtyřválcem a výkonem kolem sta koní.

Podle uniklých patentových snímků (viz výše) se MG3 co do vzhledu inspiruje u větších sourozenců. Můžeme vidět podobně zamračenou příď jako u „čtyřky“, kterou tady ale doplňuje tradiční maska chladiče. Oproti současnému modelu si má hodně polepšit kabina, očekávají se nejmodernější technologie včetně 10,25" obrazovky multimédií.

Slavnostní premiéra nové generace MG3 by se měla uskutečnit v horizontu několika příštích měsíců. Výhledově se tedy dozvíme nejen detaily o technice, ale také informaci, zdali novinka potrápí zavedené evropské výrobce vstupem na český trh. Pokud ano, jdeme si pomalu připravit popcorn…

Reklama

Načítám