Hlavní obsah

Bitva Niva vs. Duster a americký luxus – Týden v Garáži

Foto: Lukáš Volšický

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve světě velice sofistikovaných nových aut plných té nejmodernější elektroniky je vždy osvěžující sednout do něčeho jednoduchého a striktně mechanického, jako jsou dobrodružná auta z východu v podobě Lady Niva Travel a Dacie Duster. Postavit je proti sobě v bitvě mimo silnici bylo logickým krokem.

Článek

Na tohle srovnání jsme byli vážně sami zvědaví. Samozřejmě jste si mohli klepat na čelo, proč srovnáváme teréňák s SUV, jenže v reálu obě auta k sobě mají překvapivě blízko. Nejen svým původem a zhruba půlmilionovou cenovkou, ale i charakterem – Niva Travel je civilizovanější off-road a Duster je off-roadově laděné SUV.

Výsledek souboje, o němž si můžete více přečíst v našem rozsáhlém srovnání, tak byl těsnější než jsme sami čekali. Za to souboj obou aut o přízeň našich čtenářů dopadl zcela jednoznačně ve prospěch Lady – ocenili jste její čistě terénní zaměření, které se obejde bez pozlátek. Souhlasíte s tímto verdiktem, nebo vás víc láká Duster a jeho schopnosti na silnici? Stačí kliknout v naší anketě nebo nám napsat svůj názor do komentářů.

Foto: Lukáš Volšický

V terénu se neztratí ani jeden z nich, v za volantem jednoho z nich se ale budete muset víc snažit. Na silnici se však karta obrátí…

Než však přikročíme k anketě samotné, měli bychom si ještě připomenout to nejlepší čtení z minulého týdne. Suverénně nejoblíbenějším článkem se stal test Cadillacu Eldorado, poctivé luxusní houpavé Ameriky z dob největší slávy. Hodně vás ale zajímala také nejdražší ojetá auta z nabídky Sauto.cz, který najela přes 100 tisíc kilometrů, drsná dodávka od pražské firmy Torsus nebo nová Toyota Yaris z Kolína. Také jsme pro vás otestovali modernizovanou Škodu Kodiaq nebo nenáročnou ojetinu Toyota Yaris druhé generace, kterou pořídíte pod 100 tisíc, poprvé jsme také usedli za volant první elektrické Dacie Spring.

Nyní zpět k původní anketě: Které dobrodružně laděné auto z východu byste chtěli zaparkovat v garáži – Ladu Niva Travel, nebo Dacii Duster?

A kdo je vaším vítězem? Jaký vůz preferujete?
Ladu Nivu Travel
70,3 %
Dacii Duster 4x4
29,7 %
Celkem hlasovalo 10721 čtenářů.

Reklama

Načítám