Hlavní obsah

Alfa Romeo chystá malý crossover. Jmenovat se bude Milano a vypadat by mohl takto

Foto: Instagram/LARSONdesign

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alfa Romeo chystá zajímavou novinku. Už v dubnu chce představit svůj nejmenší crossover, který bude v bateriovém provedení současně prvním elektromobilem značky. Ponese jméno Milano.

Článek

Tohle označení má zřejmý původ, jde o poctu italskému městu Milán, v němž byla automobilka 24. června 1910 založena. Firma má dodnes v logu dva symboly odkazující na Milán - je to kříž, historický symbol hlavního města Lombardie, a had Biscione, erb šlechtického rodu Viscontiů a jeden z nejznámějších znaků města. Více než 60 let (1910 až 1972) se navíc ve spodní části loga nacházelo slovo MILANO.

S novinkou se Alfa Romeo po letech vrátí do segmentu B, který opustila po ukončení produkce modelu MiTo v roce 2018. Poprvé se do něj ale pustí s crossoverem nebo SUV. Model Milano by měl využít techniku koncernu Stellantis, stát jistě bude na platformě CMP (STLA Small) a bude příbuzným vozů jako Jeep Avenger, Peugeot 2008 nebo Fiat 600.

Premiéra se uskuteční v dubnu, samozřejmě v Miláně, přičemž Alfa Romeo zřejmě nejprve představí stoprocentně elektrické provedení. Vůz však bude k dispozici také se spalovacími motory.

Co se vzhledu týče, firma hovoří o novém designu, který „plně ztělesňuje DNA značky spočívající v ušlechtilém italském sportovním stylu“.

Jak by novinka mohla vypadat, se snaží odhadnout známý designér a virtuální umělec Lars Sältzer vystupující na Instagramu pod jménem LARSONdesign. Lars přichází s vlastní vizí, v níž nabízí městský crossover s výraznými předními partiemi a zajímavě řešenou zádí - a to především díky pozoruhodným světlometům na obou koncích vozu. Nechybí klasická maska chladiče. Jak moc se Lars trefil, se dozvíme nejpozději v dubnu.

Kromě Milana pak Alfa Romeo chystá také svůj první model, který bude dostupný výhradně s elektrickým pohonem. Dorazit by měl v roce 2025. A v roce 2027 už by nabídka italské automobilky měla být stoprocentně elektrická.

Reklama

Načítám